REX

JKSG-14 BH PLAYBOX'S FLASH OF THE SHADOW

s. 25.2.2013
k. 23.12.2023
C.I.E EE BY MVA HeJW-10 Playbox's Soronume - C.I.E RU BY CH Liberum Avis Aut Caesar

Rex 5 viikkoa. Kuva Krista Puhakka

Rex 4 vuotta

Rex, pieni koiran alkumme joka ei ole enää pieni :) 2-vuotiskautta lähestyttäessä poika painaa lähemmäksi 40 kg ollen raamikas ja kookas nuori uros. Koostaan huolimatta poika ei edusta tyyliä mörsseri, vaan on pikemminkin tyylikäs ja toivoakseni sellaisena pysyykin. Näyttelyissä hän on keskenkasvuisena jakanut hieman mielipiteitä, saaden kuitenkin poikkeuksetta kasvattajatuomareilta ylistävät arvostelut. Uskon että minulla on kasvamassa erittäin lupaava yksilö joka niitä lupauksia on jo jonkin verran lunastanutkin.


JKSG-14 Playbox's Flash Of The Shadow. Kuva Timo Kokko

Luonteeltaan Rexiä ei voi kuvata yhdellä sanalla, paitsi että tietenkin hän on aivan ihana poika. Temperamentikas mutta pohjimmiltaan yhteistyökykyinen ja -haluinen koirani onnistuu olemaan enimmäkseen kiltti olematta kuitenkaan ns. lapanen. Jo nyt pojasta voitaisiin puhua rautaiset lehmänhermot omaavana; hän ei juurikaan hätkähtele tai väistele mitään eikä myöskään helposti hermostu oikeastaan mistään/kenellekään. Ei pidä kuitenkaan ajatella etteikö hänessä olisi luonnetta ja niitä omiakin mielipiteitä, saati rodulle ominaista vauhdikkuutta - kaikkea piisaa omiksi tarpeiksi ja kenties hieman ylikin :) Hän on mielestäni hyvin tasapainoinen ja normaali koira jonka kanssa pärjää tavallista maalaisjärkeä käyttäen.

Rex erikoisnäyttelyssä 2014, kuva Janne Enroos

Harrastuksista Rexin lajiksi on näyttelyiden ohella valikoitunut jäljestäminen. Poika ajoi ensimmäisen jälkensä 10-viikkoisena pihanurmikollamme ja laji on vienyt mennessään. Yritän viedä maavainuista ja suht hyvän työhalun omaavaa koiraani oikeaoppisesti eteenpäin; vielä ei ole varmaa tuleeko laji olemaan FH-jälki vaiko palveluskoirien metsäjälki (vaiko molemmat). Jäljen ohella treenaamme aktiivisesti pk-puolen tottelevaisuutta ensimmäisenä tavoitteenamme BH-kokeen suorittaminen. 

Rex 1.5 vuotta. Kuva Eija Kuittinen
  
Tarina nimen takana            

Kutsumanimi on mieheni keksimä. Rex on latinaa ja tarkoittaa kuningasta. Komea nimi komealle pojalle! Humoristisesti ajatellen nimi jatkaa myös "peto-teemamme". Kotona on jo Susi, eli tilaa on myös pienelle tyrannosaurukselle :) 

Jo pentuna hän oli erittäin selkeästi uros :)

Rexin sukulaisia, kuvat Krista Puhakka:

isä C.I.E. RU BY CH Liberum Avis Aut Caesar

emä C.I.E EE BY MVA HeJW-10 Playbox's Soronume

C.I.B FIN MVA EE MVA RU MVA MD MVA Liberum Avis Zenit

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti