3.1.2014

Alkuvuoden treenejä

Vuoden ensimmäiset tottistreenit järjestettiin torstaina PoKSin hallissa, jonne Rexin kanssa suunnistimme. Edellisestä kerrasta olikin hurahtanut melkoinen tovi vaan jostainhan se on aina aloitettava. Autosta otettaesta jätkä hokasi missä ollaan ja pomppi innoissaan kuin jänis, eihän siinä mitään mutta sisälle mennessäni vaatteeni olivat kutakuinkin mudan peitossa tämän riemukohtauksen jälkeen. Onneksi tuli käytyä kaupassa jo menomatkalla!

Hallissa isäntämies malttoi käyttäytyä jo ihan siivosti. Illan ohjelmassa oli niinkin simppeleitä juttuja kuin paikallaanolo häirittynä sekä lisäksi istumista, maahanmenoja jne. - asentojen vaihtoja edessä ja sivulla. Aloitimme paikallaanolosta ja halli kaikkine koirakkoineen riitti meille häiriöksi tällä kertaa paremmin kuin hyvin. Rexistä oli vähän tylsää että mennään niin kivaan paikkaan ja sitten pitäisi vain maata paikoillaan siellä kaikkien koirien ja ihmisten keskellä. Pienen alkuintoilun jälkeen poika kuitenkin alkoi keskittymään ihan mukavasti ja pystyin varsinaisten harjoitusten lisäksi ottamaan myös pieniä seuraamispätkiä, että saataisiin sitäkin asiaa vietyä eteenpäin. Lopetin treenin etuajassa; hyvässä vaiheessa jossa poika teki keskittyneesti ja innoissaan. Mielelläänhän sitä treenaisi koko tarjolla olevan ajan, mutta koiran iän huomioiden on mielestäni järkevämpää pitää treenit lyhytkestoisina.

Tänään sitten jatkettiin treenaamista ulkona, poliisilaitoksen kentällä. Paikalla oli 5 ihmistä ja 8 koiraa, että ei tarvinnut ihan yksikseen harrastella. Treenasin ensin Suzya joka tietenkin oli aivan liekeissä päästyään pitkästä aikaa tekemään. Intoa oli huomattavasti enemmän kuin tekemisen tarkkuutta ja jossain vaiheessa koira jurskautti hampaansakin hieman palkkalelun sivuun - suoraan allekirjoittaneen sormeen. Auts!!! Mutta oli ihan mahdottoman kivaa kuitenkin. Suzy teki mm. seuraamista, jääviä liikkeitä, luoksetuloja sekä ruudun. Kuulostaa paljolta vaan eipä noihin tuon kanssa paljon aikaa mene :) Ruuduista ensimmäinen oli hyvä, mutta pitihän minun toki saada kokeilla saisiko sitä millään pilattua ja seuraavilla kerroilla Suzy ilmaisikin haluttomuutensa mennä maahan kylmälle alustalle. Oppisikohan sitä joskus tyytymään siihen yhteen suoritukseen?

Rexin kanssa treenattiin vähän seuraamista, perusasentoja, käännöksiä ja Reijan avustamana pari alustavaa luoksetulo-harjoitustakin tehtiin. Poika on ajoittain suorastaan riehakas, mutta yllättää minut lähestulkoon joka kerta keskittymiskyvyllään - sopivasti motivoituna se todellakin keskittyy ja unohtaa ulkopuoliset ärsykkeet. Kovin pitkiä suorituksia siltä ei luonnollisestikaan vielä vaadita, eikä sen tekemiset ole millään muotoa viimeisteltyjä (lue: ei osaa mitään), mutta jos saisi tehtyä pohjatyöt hyvin niin selviäisi kenties vähemmillä korjauksilla tulevaisuudessa? Olisikohan se mahdollista kouluttajan tuntien...? Kröhm.

Lopuksi otin vielä Suzyn uudelleen kentälle ja Eija katsoi sen liikkumista. Olen ollut huomaavinani että liike on viime aikoina ollut taas hieman jäykempää ja en ole ollut ihan väärässä. Vasen takajalka ottaa hieman lyhyempää askelta - tämä ei tosin välttämättä ole pahakaan asia huomioiden että kesällä se ei ottanut oikein minkäänlaista askelta. Voi olla että Suzylle jää pieniä rajoitteita liikkeisiin, mutta yritetään sopivalla liikunnalla ja tukihoidolla pitää se mahdollisimman hyvänä kuitenkin. Suzy muuten tuntuu hassun pienikokoiselta nyt kun alkaa tottua tuon uroksen kokoon.

Huomenna treenataan aamupäivällä samalla kentällä, sitten varmaan vapaapäivä tai parikin lenkkeillen? Ihanaa kun on viikonlopun lisäksi myös maanantai vapaata. Kaiken kruunaa tänään alkava suosikkiohjelmani - Voice of Finland kausi 3. Mukavaa viikonloppua ja Loppiaista kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti