31.1.2014

Talvisia päiviä

Taas yksi työviikko takana ja valmistaudumme viikonlopun viettoon.  Suomen talvi on riemastuttanut meitä läsnäolollaan, pakkasta on harva se ilta ollut lähemmäksi -25 astetta. Koirien ulkoiluttamisessa on joutunut ajoittain käyttämään pientä luovuutta, onneksi on oma piha missä voivat ulkoilla lyhyitä hetkiä kerrallaan yhdessä kylmemmälläkin kelillä.

Rexin kanssa käytiin eilen hallitreeneissä, jollaista on tarjolla aina torstai-iltaisin. Nuorimies (enää ei voi puhua pikkumiehestä, ei vain voi...) on aina yhtä riemuissaan kun näkee missä ollaan ja suhtautuu halliin menemiseen suurella innolla. Poika miehistyy ja eilen ensimmäiset 5 minuuttia menikin tyttöjä tuijotellessa. Paikalla oli mm. nuori rottweiler-narttu joka oli Rexin mielestä aivan ihana. Ties mitä olisi mennyt ehdottelemaan jos olisi lähelle päässyt... Ei kuitenkaan päässyt ja hetken ylivertaisen komeana patsastelevaa koiraani ihailtuani komensin sen töihin.

Nuoren koiran kouluttaminen, ei aina pelkästään helppoa. Halli on pieni ja tilaan nähden siellä on paljon koirakkoja - kaikki omasi lähellä. Noin nuoreksi koiraksi Rexillä on ihan kelpo keskittymiskyky, minkä lisäksi se ei rähjää kenellekään. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö se olisi kiinnostunut muista ja etteikö sen keskittyminen voisi herpaantua. Siellä keskellä raikuvaa haukkua, kannustavia huutoja, lentäviä leluja saatat tuntea pienen hien kihoavan otsallesi samalla kun etsit yhteyttä siihen omaan pokkuroivaan koiraasi. Kun se löytyy pitää olla nopea ja tarkka sen suhteen millaisia signaaleja koiralleen antaa ja mistä sen palkkaa - tämän rotuiset omaksuvat asioita erittäin nopeasti niin hyvässä kuin pahassakin. Jos jälkikäteen joutuu  miettimään mikä meni pieleen, niin aika usein se syy löytyy niistä omista toimista jotka kuvitteli pieniksi, mutta jotka kaikki koira rekisteröi ja tekee niistä omat tulkintansa. Elämme siis jännittäviä aikoja :)

Suzy on huippukunnossa tällä erää. Sen ruokinta on ollut melko raakaravinto-painotteista minkä seurauksena koira on hoikistunut. Lihaskunto ei ehkä ole sitä mitä se parhaimmillaan on ollut, mutta kiitos runsaan Rexin kanssa leikkimisen ja muun liikunnan menossa parempaan suuntaan. Treeneissä Suzy haluaa osallistua ja tekee kaiken entiseen malliinsa täysillä, olen saanut jo aika monta osumaa korkealle hyppäävän tai innoissaan näpsivän koirani taholta. Suzyn kanssa minulla on aivan erityinen suhde, ollaan yhdessä koettu ja opittu todella paljon. Jos sen vain suinkin pystyn tekemään, niin vien tuon koiran vanhuuteen ja toivon että sen elämä on mahdollisimman koiramaisen laadukasta.Tällä erää näyttää hyvältä, jos ei pahoja takapakkeja tule niin ollaan hyvin onnellisia.

Kohta päästään koko perhe katsomaan suosikkiohjelmaamme The Voice of Finland. Tuliset kanaherkut on jo uunissa, viinipullo viileässä ja juustot odottavat syöjäänsä. Niin ja tietysti koirille on makoisat luut varattuna - hevosta tällä kertaa. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti