20.8.2014

Kuvataan koiria part II

Rexin terveystuloksista on lausunnot nyt saatuna, siltä osin kuin se tässä vaiheessa on mahdollista.

Lonkat pojalla on tällä erää C/C. Meinasin pudota istuvilleni lausuntoa avatessani, sillä odotusarvo lonkkien suhteen oli jotakin vallan muuta. Kysyin asiaa lausujalta itseltään ja valitettavasti nyt on käynyt niin että pojan lonkkakuva on vino, ts. koira ei ole kuvausohjeiden mukaisesti suorassa ja sillä on ollut vaikutusta asiaan. Kantapään kautta se on tämäkin opittava: pyytäkää eläinlääkäriasemalla näyttämään koko kuva pelkkien lonkkanivelien sijaan ja tarkastakaa että se on suorassa. Vaihtoehdoksi meidän osalta jää kuvata lonkat uudelleen selkäkuvien yhteydessä sitten kun poika täyttää 2 vuotta, siihen asti mennään näillä. Mikäli lonkat uusintakuvauksessa jäävät samalle arvoasteikolle täytyy asian kanssa sitten vain elää; lonkat itsessään ovat ehjät ja lonkkamaljan kanssa yhdenmukaiset joten poika mennä porskuttaa niillä kyllä loppuelämänsä.

Kyynärät pojalla on 0/0, polvet samoin 0/0 ja sydämestä ei kuulu sivuääniä. Sydämen osalta vienen koiran myöhemmin dobbler tutkimukseen, en sen vuoksi että epäilisin siinä olevan mitään vikaa vaan koska haluan osaltani olla mukana viemässä tätä ihanaa rotua eteenpäin.

Rexin selkä välikuvattiin ja se on nyt 1.5 vuoden iässä täysin puhdas. Tokikaan emme voi varmaksi tietää tuleeko se olemaan puhdas vielä virallisessa kuvausiässäkin, mutta erittäin hyvältä näyttää. Kauniit, symmetriset nikamat, kuin viivottimella vedetyt :)

Jäädään siis odottelemaan seuraavaa "etappia" eli helmikuun loppua. Toistaiseksi ollaan tyytyväisiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti