22.5.2016

Laatuaikaa pellolla

Tänään starttasimme auton heti aamusta kohti Iiksenjoen suuntaa; osallistuimme Rexin kanssa yksipäiväiseen peltojälkisemmaan jonne kouluttajaksi saapui Annakaisa Loiri. Bongasin koulutuksen tarkkasilmäisen treenikaverini toimesta ja kuin ihmeen kaupalla saimme paikan - niitä oli nimittäin koirakoille tarjolla tasan 6 kappaletta.

Kokoonnuimme porukassa kurssin järjestäjän talon pihaan ja siitä sitten yhtenä letkana kohti peltoja. Tuntui vähän hassulta katsoa silmien eteen piirtyvää loistavaa vehreyttä; monena keväänä tähän aikaan ei ole päässyt vielä pellolle laisinkaan mutta nyt olimme jo toiseen koulutukseen osallistumassa. Kevät on siis todella ajoissa tällä kertaa.

Perillä aloitimme koirien läpikäynnillä, kukin osallistuja sai kertoa vähän koirastaan; sen iän ja rodun, mitä sen kanssa on tehty, onko erityisiä ongelmia jne. Sivumennen mainittuna on aina mukavaa havaita että niitä ongelmia on ihan kaikilla ja se kuuluu ihan asiaankin koiran kouluttamisen saralla.

Ensimmäiset jäljet poljettiin 3 ihmisen ryhmässä, pääsimme ensimmäiseen ryhmään Rexin kanssa. Saimme valita multapellon ja rehupellon välillä, näistä valitsin rehupellon. Tein melko lyhyen jäljen 2 kulmalla ja 3 esineellä. Jäljen ajaminen sujui kohtalaisen hyvin; kouluttaja kertoi että koirallani on hyvä nenä, se on innokas tekemään töitä minkä lisäksi sillä on hyvät, nopeat ja suorat ilmaisut. Sain paljon ohjeita sekä jäljen aikana että sen jälkeen; todella perusteellista kaikenkaikkiaan!

Kaikkien ajettua yhdet jäljet pääsimme ruokatunnin viettoon, kasteltuani itse jalkani perusteellisesti märällä pellolla päätin ajaa kotiin syömään ja vaihtamaan varusteita. Sivumennen mainittuna iltapäivän pelto oli tietenkin rutikuiva ja kumpparit tuntuivat auringonpaisteessa hieman liiallisilta, mutta aina ei voi voittaa :)

Iltapäivällä suunnittelimme jälkiä hieman sen mukaan mihin kukakin halusi puuttua, Rexin kanssa päätimme paneutua askel-tarkkuutteen tyhjällä alustalla harjoituksella jossa suoralta linjalta mennään tyhjälle pienelle kaarelle. Tämä harjoitus auttaa myös kulmaongelmien kanssa, joita meillä on pojan kanssa ollut. Kaarella koira joutuu kääntymään koko ajan ja käyttämään nenäänsä tiiviisti päästäkseen takaisin suoralle missä nameja on taas tarjolla. Ei mennyt ihan jokainen kaari ihan putkeen kiitos jäljen tallaajan (allekirjoittanut) joka onnistui jäljistä päätellen tallaamaan osan kaarista kuin humalassa horjahdellen. Saatiin kuitenkin onnistumisiakin ja se tunne miltä tuntuu kun asia menee oikein. Rexin kanssa pitää myös alkaa harjoittelemaan enemmän erilaisilla alustoilla, iltapäivän alusta oli koiralle vaikeampi ja se hieman näkyi jäljestämisessä. Erilainen alusta ei tässä kohtaa ei tarkoita metsäjäljen ajamista, koska nyt on päätetty jatkaa FH-jäljen saralla niin kriteerien täytyy työskentelyn suhteen olla suht stabiilit.

Koko päivähän siinä mennä hurahti, mutta hyvän asian puolesta. Kotona sitten koiralle ruokaa ja itselle sauna lämpiämään. Ja sitten vain suunnittelemaan seuraavia seikkailuja!

4 kommenttia:

  1. Meillä sattumalta ihan samankaltaisia aktiviteetteja :)
    Tosin ihan alkutekijöissään teihin verrattuna.
    Voin kuitenkin jakaa innostuksesi aiheesta! :D

    Susa

    VastaaPoista
  2. No, aika alussa tämä homma meilläkin vielä on... siis kun verrataan noihin FH kisakonkareihin. Työtä riittää, mutta kivaa sellaista :) Lähdenkin heti lukemaan blogiasi!

    VastaaPoista
  3. Mukavaa puuhaa tosiaan :)
    Tsemppiä teillekin treeneihin!

    Susa

    VastaaPoista