16.8.2018

ESR 10 vuotta - juhlanäyttely

Kun suunnittelee kesän tapahtumia, niin henkilökohtaisesti yksi "must" on ehdottomasti ESR:n eli Etelä-Suomen Ruttukuonokerhon vuosittain järjestämä Klubshow. Kysymyksessä on epävirallinen rodun erikoisnäyttely, jossa arvostelee aina kokenut ja arvostettu kasvattajatuomari, tällä kertaa Marcello Marino Italiasta. Tänä vuonna tapahtuma oli samalla kerhon 10-vuotisjuhla, eli luvassa oli takuuvarmasti mahtava päivä parhaassa seurassa.

Starttasin kohti Kotkaa pakaten mieheltäni lainaamaani pakettiautoon kaikki 3 koiraani sekä todellakin erittäin järkyttävän määrän tavaraa. Autoa täyteen ahtaessani mietin että melko kaukana ovat ne ajat kun näyttelyyn otettiin mukaan koira, panta, hihna, numerolappu ja vesikuppi. Koirien matkustusmukavuutta lisää kuitenkin huomattavasti se että niillä on turvalliset ja riittävän kokoiset häkit missä voivat rauhassa olla sekä näyttelyn että matkustamisen ajan. Häkkien ja muun oheisromppeen ohella varasin mukaan myös uusimman hankintani, sinisen popup teltan joka helteillä (luultavasti myös sateella) on erittäin kätevä olemassa. Koirilla on siellä suojaa ja lisäksi omat tavaratkin ovat hallitummin omassa paikassaan. Ja tässähän ei vielä todellakaan ollut kaikki, vaan mukaan tuli todellakin melko kattava otos siitä mitä nyt koira voi reissullaan tarvita. Tai koiran omistaja :)

Ensimmäinen määränpää oli majoituspaikkamme Kotkassa, nimeltään Santalahti. Paikka on isohko lomakeskus meren rannalla, kerrassaan upeissa maisemissa. Olin tehnyt varauksen 2 hengen mökistä suihkulla ja muilla perusmukavuuksilla, enkä joutunut pettymään. Mökki oli tosi kivasti sisustettu, riittävän kokoinen ja varustettu omalla kuistilla. Ainoa miinus oli se että vallitsevan helteen vuoksi mökissä oli melkoisen lämmintä (lue kuuma kuin helv...) eikä sinne saanut läpivetoa järjestettyä. Lisäksi parkkeerausta varten varatut tilat olivat melko haastavan ahtaat ja luonnontilaiset. Niinhän siinä sitten kävi että Perjantain & 13. päivän kunniaksi onnistuin hieman kolhimaan pakettiauton takaikkunaa (tai siinä ei ole ikkunaa vaan sellainen läpinäkymätön levy) tienviittaan, seikka mikä tuntuu vieläkin melko uskomattomalta ja ketutti aika tavalla. Onneksi suuremmilta kolhuilta vältyttiin.
Tällainen mökki, kuvat lainattu Santalahden sivuilta

Kelpasi majoittua!

Näyttely järjestettiin Katariinan puistossa, noin vartin ajomatkan päässä majoituspaikastamme, luonnonkauniilla paikalla aivan meren rannalla. Tässä kohtaa täytyy muistaa kehua näyttelyn järjestelyitä yleisestikin ottaen; en ole varmasti vielä koskaan ollut näyttelyssä jossa kaikki järjestelyt on noin viimeisen päälle ja pitkä, aurinkoinen (sääkin suosi!) & kuuma päivä sujui kaikin puolin moitteettomasti. Oli jättikokoinen kehä kauniine koristeluineen, ulkoilutusalueita vähintääkin riittävästi, vesipiste lähellä, uimarantaa sekä koirille että ihmisille, kahvitarjoilua suolaisella ja makealla, jäätelökioski sekä last but not least auttavaiset, hyväntuuliset ihmiset joiden kanssa oli kerrassaan mainiota viettää päivää. Puhumattakaan tuomaroinnista joka oli erittäin tiukkaa mutta linjassaan pysyvä ja siten reilua. Olisi ollut myös grillijuhlat kaikille tapahtuman päätyttyä, mutta sinne en valitettavasti pystynyt jäämään aikataulujen venyttyä hieman turhan myöhäiseksi.

Rex meni meidän koirista kehään ensimmäisenä, sai erinomaisen laadusta ja luokkasijoituksen kolmanneksi. Olin iloinen sijoituksesta, vaikka näissä klubinäyttelyissä vain luokkavoittajat jatkoon menevätkin - sa:ta ei jaeta laisinkaan. Tällä kertaa tuomari arvosti hieman eri tyyppistä koiraa kuin mitä Rex edustaa ja siten ajatellen sijoitus oli vallan passeli. Neron kohdalla näyttely meni valitettavasti läpijuoksuksi, mahdollisesti pitkästä kuljetuksesta (ilmastointi?) tai edellispäivänä saadusta kennelyskärokotteesta johtuen koiran lihakset menivät jumiin eikä esiintyminen sen vuoksi ollut ihan normaalia Neroa. Koira sai näyttelyn jälkeen lepojakson ja hoitona akupunktiota mihin se onneksi vastasi nopeasti eli mistään sen vakavammasta ei onneksi ollut kysymys.

Ja sitten mentiin - päivän ylläri vauhdissa
 Päivän yllättäjä Oli Suzy, joka pitkän päivän loppupuolella osallistui veteraaniluokkaan. Hieman huolehdin miten vanhus helteessä jaksaa, mutta huoleni oli melko turha sillä kehään päästessään mummo oli aivan liekeissä ja oli mitä ilmeisemmin päättänyt ottaa kaikki irti kokemuksestaan. Seisoessaan se otti paraatiryhdin ja tavoitteli kehänauhan ulkopuolella olevaa lelua niin pontevasti että hyvä kun sain pienen nartun pidettyä käsissäni. Muiden koirien kanssa liikkeissä joutui helteen vuoksi vähän hoputtamaan, mutta kun Suzyn kanssa lähdettiin kiertämään isoa kehää niin mummo lähti häntä pystyssä sellaisella askelluksella että enpä muista vuosikausiin sen sellaista esittäneen - saimme jopa aplodit yleisöltä tässä vaiheessa. Suzy sai meidän koirista päivän parhaan arvostelun "excellent of course" ja Rexin tavoin sijoittui luokassaan kolmanneksi. Mummo sai palkinnoksi rusetin ohella lahjakortin - 3 kg Mushin pakasteita, hän nautti kaikki ihan itse :)

Minun palkintopussukkani

Suzyn arvostelu tässä:

10 years. Gold colour with black sine (?) of mantle. Beutiful condition for age. Beautiful in general. Right size. Right proportions. Very nice skull with narrow head. Almost correct proportions in head. Muzzle in proportion in head. Medium teeth with good spin & undershot. Dark eyes, beautiful expression. Elegant neck. Suff. forechest & deep chest. Very good front and back angulation. Very good topline. Correct movement with power and energy.

<3
 
Suzyn lisäksi esitin pari narttua, sekä turistiluokan uroksen josta tuli ROP-turisti. Helteisen päivän päätteeksi pyörähdin vielä Rexin kanssa kasvattaja- ja jälkeläisryhmissä - molemmista voitot kotiin. Onnea kasvattajille!

Essin jälkeläiset

Kotona oltiin klo 23 paremmalla puolella. Rankka mutta antoisa reissu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti