15.8.2018

Kesä!

Paljon on taas vettä virrannut Pielisjoessa ennenkuin tämä blogi päivittyy, mutta laitetaan nyt kuulumisia vähän pidemmältä aikajaksolta.

Kevät tai oikeastaan kesä alkoi tänä vuonna leiriltä Hauhovissa joka sijaitsee Hämeenlinnan tuntumassa. Sää suosi vähän liiankin kanssa ja tuntui hassulta kun ihan hetki sitten oli talvi ja sitten suunnilleen bikinikelit koko leirin ajan. Turha kai sanoakaan että kesävaatetus oli enemmän kuin hukassa, hiki virtasi ja nahka paloi. Kivaa oli kuitenkin; hyvää seuraa, ihanaa ruokaa ja runsaasti ohjelmaa - Rexille peltojälkeä ja Nerolle babypuruja. Rexille jälki oli kevään ensimmäinen ja rohkeasti vain multa-alustalle - omistajan huolet olivat turhia sillä kaveri suoriutui kerrassaan erinomaisesti tehtävästään vaikeammalla alustalla.

Siellä siintelee Hauhovin koulutuskenttä

Seuraava etappi oli Haminan Nord näyttely Harjun hevosopiston maisemissa; matkustimme Neron kanssa sinne kahdestaan ja majoituimme opiston tiloissa - edullinen ja yllättävänkin laadukas majoitus ihan pikkurahalla. Oli hauskaa lenkkeillä mahtavissa maisemissa, upeaa miljöötä sekä ihan pihapiirissä tarhaavia hevosia ihastellen. Näyttely oli Nerolle viimeinen nuorten luokka jonka jätkä suoritti sijoittuen PU4 sijalle. Kotimatkalla mietin näyttelyharrastuksen järkevyyttä, taso on kova ja vaikka omistaisitkin hyvän koiran ei menestyminen ole todellakaan itsestäänselvyys koska samat jo tunnetut huippukoirat kiertää kaikki näyttelyt ja keräävät korkeimmat palkintosijat omiin nimiinsä. Toki sen menestyksen hienolle koiralle suo, samalla kun omaa motivaatiota syö se että palkinnot tuntuu usein olevan jaettu jo kauan ennen kuin kehä edes alkaa pyörimään. Ajatukseni keskittyä jatkossa kasvattajatuomareihin on saanut runsaasti vahvistusta - ei tule aina menestystä näinkään toimien mutta voi olla varmempi siitä että tuomari arvostelee nimenomaan koiraa.

Joensuun näyttelyssä jatkettiin, ei mitään menestyksiä sieltä. Tällä erää pojat on samassa luokassa ja osallistumisia on mietittävä senkin pohjalta; ei tunnu järkevältä juoksuttaa omia uroksia toisiaan vastaan ja ihan fyysisestikin se on mahdotonta jos ei toiselle ole esittäjää matkassa. Erittäin hauskaa onkin sitten huomata että tuomari olisi arvostanut niitä ominaisuuksia jotka jätti tällä kertaa kotiin :D Tärkeimmät näyttelyt käydään toki edelleen yhdessä, samalla kun mietitään toimia jatkon osalta. Vaihtoehtoinahan ovat avoimen luokan lisäksi käyttöluokka ja valioluokka - tältä pohjalta sitten vain miettimään tavoitteita ;)

Ja kuinkas sitten kävikään... jatkoa seuraa!

Sitten olikin jo kesäkuu ja perinteisen SBY erikoisnäyttelyn vuoro, Keravalla. Majoituin poikien kanssa tutussa ja turvallisessa Vierumäen urheiluopistossa jossa on oikein mukava rivitalo- tyyppinen ratkaisu koirallisia matkaajia varten. Pojat käyttäytyivät esimerkillisesti ja nukkuivat yön somasti vierekkäin toisella majapaikan vuoteella :) Tuomarina näyttelyssä oli nartuille kotimainen Olavi Tuovinen (Kennel Vielfrass) sekä uroksille Anna Pogucka (Kennel Nostrum) Puolasta. Sivumennen mainittuna urosten tuomari on Suzyn jo edesmenneen isän kasvattaja & omistaja. Esitin näyttelyssä yhden narttupennun sekä turistiluokan uroksen, molemmat sijoittuivat luokassaan sijalle 3. Rex ja Nero saivat molemmat erinomaisen, mutta eivät sijoittuneet suurikokoisessa luokassa. Pojista tällä kertaa enemmän tuomaria miellytti Nero, joka sai uloskättelyssä erityismaininnan "tarvitsee vain aikaa". Hmmm... olenkohan joskus ennenkin kuullut tuon lauseen uroskoiran kanssa liikkuessani... :)

Sangen pätevä jo nyt :)

Kesäkuuta jatkettiin töiden ja harrastusten merkeissä; osallistuin perinteiselle kouluratsastuskurssille kankisuitsin ja siitä edettiinkin sujuvasti juhannukseen jonka vietimme ihan kotona. Vielä osallistuimme tuttavapariskunnan kesähihin Lieksassa ja sitten sitä oltiinkin jo heinäkuussa ja pääsin viettämään kauan odotettua kesälomaani.

Kesäloman ensimmäinen viikko meni mitä suurimmassa määrin jälkipuuhissa; onnistuin saamaan peltoja käyttööni tästä ihan tonttimme rajalta tai sen läheisyydestä ja nyt pystyn lopultakin ongelmitta toteuttamaan koulutusmetodia jossa harjoituksia tehdään useampana iltana peräkkäin ja sen jälkeen pidetään hetki taukoa. Noin muutoin meillä kävi aika paljon vieraita ja yhdet pennutkin mahdollisesti saatettiin alulle tuossa kotipihallamme. Isänä ei tosin ole kumpikaan omista uroksistani.

Hyvän jäljen voi ajaa uudelleenkin :D


Heinäkuun puoliväliin asti kun ehdttiin niin sitten olikin yhden kesän odotetuimman tapahtuman vuoro, nimittäin ESR 10 vuotis juhla Klubshow Katariinan puistossa Kotkassa. Tästä tapahtumasta kirjoitan ihan oman blogitekstin. Eli jatkoa seuraa pian :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti