28.6.2012

Janatreeniä

Tänään pienryhmämme jälkiharjoitukset peruuntuivat Hannan leirin vuoksi, joten päätin lähteä maastoon itsekseni. Koska näissä treeneissä tulee hyvin usein ajettua toisten tekemiä jälkiä, päätin suunnata tarmoni janatyöskentelyyn. Suzyn janatyöskentelyhän on parantunut huomattavasti edelliskesästä, muttei silti ole vielä koetasolla. Joten ajattelin että tähän asiaan keskittyminen on paitsi vaihtelua myös hyväksi koiralle.

Tein 5 eri pituista janaa joista kustakin lähti lyhyehkö jälki päättyen keppiin, jäljet siten että harjoitusta tuli ns. molempiin suuntiin. Ja voi hitsi että koira yllätti taas mammansa positiivisesti. Ensimmäiset janat viivasuoraan, eikä mitään epäröintiä siitä minne suuntaan tässä nyt ollaan menossa. Samoin kepit nousivat kaikki ongelmitta. Kun jana pitenee niin siinä Suzy saattaa hieman ryhtyä kiemurtelemaan ja tässä näenkin nyt tarvetta harjoitella enemmän. Eli pitää vain tehdä niitä pidempiä janoja ja viedä koira määrätietoisesti suoraan kohti janamerkkiä. Se tietää kyllä mitä sen pitää tehdä, tarvitsee vain vahvistusta.

Nyt lähden katsomaan Housea mutta palaan vielä myöhemmin asiaan :)

After House part: Aloitin aamun reippaasti pesemällä Suzyn Bronze Lustre koirashampoolla. Nyt tämä hiljattain näyttelyssä "hieman synkän ja nokisen vaikutelman antava" koiraneitoni kiiltää kuin pronssipatsas ja näyttää ylpeän omistajansa mielestä yhtä kauniilta kuin aina. Pesu on ajoitettu siten että turkki on seuraavan näyttely yrityksen aikaan parhaimmillaan, nyt vain harjaillaan irtokarvoja pois. Suzy on myös saanut uuden annoksen punkkimyrkkyä nahkaansa, joten siltäkin osin voidaan olla huoletta. Koira on hienossa kunnossa!

Huomenna tottista luvassa, kesäkauden viimeinen hallitreeni ja ihan täysi kisatreeni suunnitelmissa. Hallin vuokraamista jatketaan sitten syksyllä taas :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti