6.1.2015

Uuden vuoden alussa

Niin sitä eletään jo vuotta 2015. Ala-asteikäisenä vuosi 2000 tuntui jo olevan jollain avaruusajalla, vaikka eipä tämä onneksi ihan siltä tunnu vaikka eittämättä tekniikka ja maailma on vuosien varrella mennytkin reippaasti eteenpäin. Perusasiat eivät kuitenkaan muutu ja se on hyvä se.

Vuoden vaihtuessa myös talvi on saapunut mitä ilmeisimmin pysyäkseen, ulkona on tällä hetkellä rapsakka -20 asteen pakkanen ja vapaapäivää on toistaiseksi vietetty sisätiloissa uunia uskolla lämmitellen. Tästä päivästä on lupa nauttia täysillä sillä sitten näitä ylimääräisiä vapaita ei enää olekaan tiedossa pitkiin aikoihin.

Pakkasta piisaa, kuvassa tosin "vain" -10

Koirat voivat molemmat hyvin. Talven asettaessa omat vaatimuksensa koiraurheilulle ollaan treenaamaan päästy tilavalle yksityismaneesille, missä puitteet monenlaiseen tekemiseen ovat hienot; hyvä valaistus, aina sula maa, tuulelta suojassa ja kenties hieman ulkoilmaa lämpimämpikin. Sopivalla porukalla hallissa ollaan sulassa sovussa saatu treenattua sekä yhdessä että yksitellen muiden valvovan silmän alla; tottiksen ohella on harjoiteltu myös näyttelyitä silmälläpitäen ja onpa siellä yksi bokseripoika hieman ilmaisutreeniäkin jo ottanut. Kesällä paikoitellen tökkinyt ilmaisu on ilmeisesti tauon aikana muhinut koirapojan päässä, nyt vain kevättalvi vahvistellaan asiaa ja uskoisin että hyvä tulee. On tästä talvesta tavallaan ihan hyötyäkin, ehtii tekemään asioita jotka muuten helposti jäävät vähemmälle :)

Tuleva kesä siintelee jo mielessä ja, mikäli maailma malttaa pysyä kuosissaan ja rauhaisa elo pohjolassamme saa jatkua, siitä näyttää olevan tulossa mitä mahtavin harrastuskesä. Alkukevät ollaan rauhassa kotona, hoidellaan viralliset terveystarkastukset alta pois ja vahvistellaan talven aikana opittuja asioita. Loppukeväästä sitten aletaan pikku hiljaa olemaan enemmän ihmisten ilmoilla, suunnitelmissa on kaikenlaista mukavaa sekä näyttelyiden että koulutusten muodossa. Odotan suurella innolla!

Pieni lisäpäivitys tähän loppuun, "varuste-infon" muodossa. Olen lopultakin keksinyt ratkaisun ikuiseen käsien palelemiseen, sekä koirien että hevosten kanssa touhutessa. Agri-marketista, hintaan 15 euroa ja rapiat löytyy Teddy-työkäsineet joissa kädet ei todellakaan palele. Testattu juuri äsken, -20 asteen päiväkävelyllä. Ainoa hienoinen haitta on koko, sillä käsineet on ilmeisesti mitoitettu työmiehen tarpeita ajatellen ja pienin saatavilla oleva koko (ainot kappaleet vieläpä) oli 9.5 joka todellakin on... noh melko iso. Mutta erittäin lämpimät ja mukavat kädessä! Tässä vielä kuva näistä ihmeistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti