8.3.2015

Maneesilla

Blogini on taas elänyt hiljaiseloa, mutta kevään edetessä ja valon lisääntyessä taas toiveita saada hieman elämää tännekin. Elämä nimittäin jatkuu, vaikkei siltä aina tuntuisikaan.

Tänään käytiin maneesilla, kuten talvisten sunnuntaiden tavaksi on muodostunut. Molemmat koirat pääsivät mukaan, Rex treenaamaan ja Suzy siksi ettei suostunut jäämään kotiin :)

Rexin kanssa treenattiin tänään lähinnä jääviä liikkeitä, sekä lisäksi ilmaisuharjoituksia joita tehdään aina kun muistetaan. Jäävät sujuivat mainiosti; istumisen kautta luoksetuloon opetetulle pojalle ei näytä olevan temppu eikä mikään vaihtaa liikkeet niin että istumisesta tuleekin odottava ja luoksetulo maahanmenon kautta. Huomaan että palasina opetettujen liikkeiden yhdistäminen kokonaisuuksiksi ei myöskään tuota ongelmia. Eniten teettää töitä seuraaminen. Ei niin että seuraaminen olisi huonoa; ollakseen minun kouluttamani poika esittää jopa sangen säällisiä pätkiä. Mutta pätkät ovat vielä melko lyhyitä ja se mikä tulee teettämään töitä on vireen pysyminen pitkäkestoisesti sellaisena kuin haluaisin. Luulen että tässä kohtaa ei kannatakaan ahnehtia liikaa, vaan hiljaa hyvä tulee. Sopivassa suhteessa oikeaa tunnetilaa ja hallintaa. Huvittuneena olen kyllä verrannut näitä kahta viimeisintä koiraani; jos on rotukohtaisia eroja havaittu ennenkin niin nämä ovat todellakin kuin yö ja päivä. Siinä missä aikoinaan havaitsin olevani kertakaikkisen kusessa narttuni turboahdetun moottorin kanssa, huomaan tietyllä tavalla siihen tottuneeni ja olevani taas hieman uuden edessä erilaisen koirani kanssa. En missään nimessä huonomman koiran, mutta eri tyyppisen.

Ulkonakin on treenattu - kuva tammikuulta

Esine-ilmaisua otettiin myös; se on viime aikoina sujunut aika hyvin - jopa lumella. Talveksi aiottu ilmaisutavan muutos on päätetty unohtaa ja toivon todella että tämä on ratkaisu jota jatkossa ei tarvitse katua. Rexille monen rotunsa edustajan tapaan on toisinaan vastenmielistä mennä makuulleen paikkaan missä alusta ei syystä tai toisesta ole kaikkein mukavin. Kuitenkin, kun ilmaisutavan vaihtoa sille tarjottiin se päätti itse esittää maahanmenoa. Pidetään siis se - mielummin vaikka ajoittain hieman takkuavana kuin sellaisena että koira itse esittää kaikkia mahdollisia tapoja vuorotellen. Maahanmenon etuna on se että ilmaistava esine on poikkeuksetta koiran etujalkojen välissä ja lisäksi se on koiralle hetkellisen rauhoittumisen paikka. Oikenlaisesta ilmaisusta saa mahtavat palkat ja tässä kohtaa on todettava että ahne koira on hyvä koira.

Treenin lopuksi otettiin hieman paikallaanoloa ja lisäksi poika sai revitellä maneesissa oikein kunnolla. Melkoisen nopsajalkainen ja vahva otus tämä meitin nuoriherra...

Maneesilla käväissyt vierailija ja seisomista harj. linssinlude taustalla

Suzyn maha ei ole kunnossa. Nuorempana sillä oli vastaavia vaivoja, joiden pääteltiin olevan hormonaalisia - päätelmää vahvisti oireiden loppuminen sterilisaatioon. Nyt joitakin viikkoja sitten havaitsin taas oireita ja tätä kirjoittaessani koira on toki jo käytetty eläinlääkärissä ja saatu asiaan kuuluva lääkitys. Koska koiran kaikki veriarvot eivät ole ihan sillä tasolla kuin pitäisi, pääsee Suzy vielä kontrolloitavaksi ja samalla päätetään onko lisätutkimusten tarvetta vai tokeneeko näillä. Odotellessa koira viettää Suzymaista lomaa; siihen kuuluu mm. kevyttä lenkkeilyä, mahdollisimman stressitöntä elämää sekä vatsaystävällistä ruokaa useita kertoja päivässä. Stressin välttämiseksi Suzykin pääsi maneesiin hieman leikkimään ja kylläpä olikin onnellinen koira.

Äipän muru

Huomenna autohäkkini lähtee kohti Lieksaa, tällä kertaa muokattavaksi korkeutensa osalta. Muistutattehan minua että kun seuraavan kerran ostan häkin, niin ei kannata pihistellen ostaa käytettyä häkkiä vaan kerralla kaikkia mahdollisia tarpeita vastaava. Muokkauksen jälkeen pitäisi uroksenkin mahtua istumaan suorassa ja sitten vain toivotaan että häkin ohella autokin kestää vielä vuosia ja vuosia. Uutta häkkiä ei todellakaan ole varaa pieneen hetkeen ostaa - sen verran paljon on mennyt tuon kokonaisedullisen muutoksiin :)

Mukavaa viikkoa kaikille toivotellen. Halikaa rakkaitanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti