23.3.2015

Terveyskuulumisia

Maaliskuukin alkaa kääntyä loppupuolelleen ja kovasti on jo kevään odotusta ilmassa. Juuri tätä kirjoittaessani ei tosin siltä tunnu, sillä työpäivän aikana ulkona on satanut reippaasti lunta ja lisää tulee koko ajan. Nämä takatalvet ilmiönä ovat aina yhtä masentavia ja todettakoon että nykyisessä elämäntilanteessa allekirjoittanut on helppo masentaa. Yritetään jaksaa kuitenkin, on se kesä ennenkin tullut.

Tälle keväälle ohjelmoitu "urakka" eli Rexin terveystutkimukset on nyt saatu vietyä kunnialla läpi. Pojalla on siis sydänäänet ok, polvet 0/0 ja kyynärät 0/0 - näiden osalta tulokset haalittiin kasaan jo aiemmin. Tämä keväänä kuvattiin aiempien vinojen kuvien vuoksi lonkat uudelleen, tulos on nyt C/B mihin tyydymme. Ihan ei tulos vieläkään ole odotusten mukainen, mutta kun tiedossa on miten vaikeaa tulosta on saada muuttumaan silloin kun kuvissa lukee "uusinta", niin pitää olla tyytyväinen että edes tämän verran tultiin vastaan. Johan SKL:lta menisi maine jos ilmenisi että heillä ei osata lausua vinoja kuvia :)

Pojan selkä kuvattiin virallisesti ja tulos on siltä osin SP2. Rexin selkä on edelleen täysin puhdas, lukuunottamatta yhtä muutosta rintarangassa. Koska SKL tulkitsi kyseisen muutoksen sillaksi, on tulos aina SP2 vaikka muutoksia ei ole kuin tuo yksi - tältä osin tulos oli siis odotettavissa. Spondyloosilausunnon lisäksi lausuntoon sisältyy nikamien epämuotoisuus, joka Rexin kohdalla on VA0 eli normaali, sekä välimuotoinen lanne-ristinikama, joka Rexillä on LTV1 - jakautunut ristiluun keskiharjanne (s1-s2) tai muu lievästi normaalista poikkeava rakenne. Koska Rexin kohdalla oli tiedossa että sillä ei ole ainakaan jakaantunutta ristiluun harjannetta, kysyin asiaa mm lausunnon antajalta. Vastaukseksi sain että Rexillä on viimeinen lannenikama (L7) hieman lyhyt; muutos jota rodulla tavataan melko paljon ja josta ei koiralle ole haittaa. Kävi mielessä että millimetrimitallako näitä nykyään mittaillaan, mutta koska näkisin tuloksen vain numerona paperilla, niin antaa olla. Selkää on vuosien varrella tarkoitus kuvata lisääkin, että nähdään miten se pysyy kuosissaan.

Alla olevissa kuvissa ensin Rexin lanneranka ja sitten Suzyn lanneranka. Poikkeaako L7 paljon toisistaan - mielestäni eivät.

Rexin lanneranka
Suzyn lanneranka

Tyytyväinen? No, miten sen nyt ottaa. Olen tyytyväinen koiraani joka pystyy luustonsa suhteen elämään normaalia elämää ja jolla on eläinlääkärimme sanojen mukaan erinomainen bokserin selkä. Tottakai olisin halunnut sen 0-selän ja A:n lonkat, mutta kun aina ei saa mitä haluaa. Jospa hän näiden turvin sitten välttäisi sarjan muita vitsauksia - koirassa kun voi mennä rikki niin monta asiaa.


Ja ettei totuus unohtuisi, tälläkin selällä on menty täysillä:

Tämä ei ole Rexin selkä

Suzykin on osallistunut terveystalkoisiin käymällä kontrolliverikokeissa ja on suureksi riemuksemme julistettu parantuneeksi. Suzylla oli siis mahavaivaa - mitä ilmeisemmin ärhäkkä tulehdus mahan limakalvoilla - ja sen veren valkosolut painuivat hetkeksi alle viiterajojen. Säikäytti, mutta onneksi vastasi nopeasti lääkitykseen ja korjautui. Suzy on kuin kissa joka putoaa aina jaloilleen vähintään 9 henkensä turvin :) Nyt Suzyn mahaa hellitään uudella (sivumennen mainittuna aika hinnakkaalla) vatsaystävällisellä ruoalla, joka vaikuttaa sopivan koiralle hyvin. Puolet syötetään edelleen lihaa, puuroja ja niin edelleen. Seuraillaan että oireet eivät uusi ja jatketaan elämää.

Neitosista kaikkein kaunein - ja herttaisin :)

Ja nyt me jatketaan elämää lähtemällä lenkille lumisateeseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti