12.9.2015

Samaa rotua, eri maata

Välillä tuntuu hieman työläältä keksiä kirjoittamista tähän blogiin. Toisinaan muiden blogeja lukiessaan huomaa kuinka hienoja ideoita muilla bloggaajilla on ja toisinaan tuntee kiusausta syyllistyä pieneen matkimiseen. Erään toisen blogin innoittamana päätin listata 10 ensimmäisenä mieleen juolahtavaa faktaa koiristani - niitä jotka tekevät kummastakin koirasta oman persoonansa. Aivan varmasti keksisin useita lisääkin, mutta tyydytään nyt kymmeneen tällä kertaa. Idea on vapaa lainattavaksi!


Aloitetaan Suzysta, joka todellakin on The one and only. Toista samanlaista ei ole ja veikkaan että ei ehkä ihan hetkeen tulekaan :)

1. Yksi bokseriin ulkomuodollisesti haluttu ominaisuus on tummat silmät. Suzylla ne on tummimmat mitä olen yhdelläkään bokserilla nähnyt. Kauniit silmät yhdistettynä lempeään ilmeeseen saa aikaan sen ettei koiralle juuri koskaan voi olla vihainen. Tai ainakaan kovin pitkään.

Samettisilmä

2. Suzylla on bokseriksi hillittömän paksu turkki, jonka vuoksi sen yksi lempinimistä onkin "tumppu vuormanni". Suzylla on aina ollut erittäin terve iho ja vahva turkki, mutta ihan omaan sarjaansa se nousi sterilisaation jälkeen. Turkista harjaillaan silloin tällöin iso kasa irtokarvaa, sen jälkeen se pysyy taas siistinä suojaten koiraa kaikilta mahdollisilta sääolosuhteilta.
3. Kotimme olisi huomattavasti hiljaisempi paikka ilman tätä neitokaista. Vahtii pihaa ja rätkyttää kernaasti kaikelle mikä menee ohi, tai edes lähestyy taloamme. Melko rasittava ominaisuus, toisaalta eipähän tule kukaan huomaamatta kylään :)
4. Suzy on maailman kiltein koira. Aikoinaan kun vein sen luonnetestiin, siitä sanottiin että rakastaa ja kunnioittaa ihmistä yli kaiken, eikä tekisi pahaa kärpäsellekään. Kun Suzy oli nuori ja innokas, sen ihmisrakkaus meinasi toisinaan mennä jopa hieman överiksi. Noihin aikoihin palosammuttimen kokoluokkaa ollut kummipoikamme sai koiran hallittua työntämällä sitä yksinkertaisesti kuonosta haluamaansa suuntaan. Ja Suzyhan totteli. En suosittele kokeilemaan samaa kaikkien boksereiden kanssa.
5. Suzylla on melko arat etujalat, on aina ollut, eikä se juokse mielellään asfaltilla tai muilla kovilla pohjilla. Tämä on mielenkiintoinen juttu mihin ei oikein mitään järjellistä selitystä ole koskaan löytynyt. Mutta onhan ihmisilläkin jotkut paikat herkempiä kuin toisilla?
6. Jos koiraani pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se sana olisi ehdottomasti tulisielu. Suzy on koira joka syttyy nollasta sataan sekunnissa ja jonka vire ei lopu koskaan kesken. Nuorempana se aiheutti minulle toisinaan harmaita hiuksia, nykyisin se on sangen hallittavissa oleva tulisielu.

Vanha ja melko viisas

7. Suzyn suurta  herkkua on pizzan reunat. Jos käymme ostamassa pizzan kotiin, se odottelee kärsivällisesti (tai sitten ei...) omaa osuuttaan. Se pitää erityisen paljon myös paistetusta kanasta, ja hassua kyllä myös kaurapuuro kuuluu sen suursuosikkeihin.
8. Muiden koirien suhteen Suzy on melkoisen valikoiva, toisinaan jopa melkoinen tiukkapipo. Rex on tullut sille hyvin tärkeäksi, vaikka alkuun oli siitäkin lähinnä sitä mieltä että tuo se ei tänne kuulu.
9. Suzy pelkää Lassila-Tikanojan roska-autoa. Koskaan sille ei ole sattunut mitään pelottavaa isojen koneiden tai autojen kanssa, mutta kyseisen auton ilmestyminen koiran näköpiiriin saa sen jähmettymään kauhusta. Se on tavallaan hieman hassua, mutta toki yritämme varjella häntä pelottavilta roska-autoilta :)
10. Suzy on selkävikansa vuoksi hermokipulääkityksellä ja tulee olemaan todennäköisesti loppuikänsä. Ei siksi että sillä olisi koko ajan kipua - ei sinnepäinkään - vaan ettei sille sellaisia enää elämässään tulisikaan.

Ja sitten raikulipoika Rex, sangen persoonallinen nuorimies hänkin

1. En tiedä uskaltaako tätä edes kirjoittaa, mutta Rex on tähänastisen elämänsä aikana ollut poikkeuksellisen terve nuorimies. Sen luusto ei ole ehkä ihan priimoin mahdollinen, mutta muutoin sillä on ollut harvinaisen vähän oikeastaan mitään tähänastisen elämänsä aikana. Toivotaan että sama suuntaus jatkuu!
2. Rex on naisia kunnioittava herrasmies. Pohjimmiltaan maailman hyväntahtoisin poika, jonka mielestä sopu sijaa antaa ja aina ehtii laskea kymmeneen ennenkuin edes uhkaa hermostua.
3. Ja tästäpä päästäänkin ominaisuuteen jota myös lehmänhermoiksi voisi kutsua. Voit huoletta ajella vaikka niittokoneella vierestä jos tämä poika sattuu olemaan pellolla jäljestämässä - mikään ei haittaa ja kaikki käy. Ei ota stressiä ja osaa rentoutua melkeinpä missä tahansa.

Rennosti kesällä

4. Rexistä tuskin voi puhua suomatta ajatusta sen ulkomuodolle. Tällaisia ei synny kahtatoista tusinaan - ei välttämättä edes sitä yhtä ainoaa. Hän on kuvankaunis rotunsa edustaja!

Huomaa hurmauspilkku

5. Kynsien leikkaamisesta ei poika oikein tykkää ja suhtautuu hieman epäillen myös monenlaisiin muihin hoitotoimenpiteisiin.
6. Melko seksuaalinen tapaus jolla usein tytöt mielessä.
7. Syö ihan kaikkea, usein sellaistakin mitä ei kyllä tarvitsisi.
8. Kaikkien hyvien ominaisuuksiensa ohella osaa olla toisinaan melkoinen pässi, kuten kuulemma nuoret molossiurokset yleensäkin. Unohtaa helposti kaikki huonot asiat, mutta toisinaan raivostuttavan helposti myös ne hyvät.
9. Rexille haukkuminen ei ole kovin luontaista; osaa kyllä haukkua mutta ei käytä ääntään ns. syyttä. Soittaessani kerran vahingossa ovikelloa kotiin tullessani ero oli melko huomattava; toinen koirista piti hirveän mekkalan, siinä missä toinen karjaisi kertaluontoisen WUFin avonaisesta ikkunasta. Saa arvata kumpi oli kumpi :)
10. Rex on sukua Suzylle; sen isoisä emän puolelta oli Suzyn emän veli.

ja 11: Super rakkaita ja ihania molemmat! Kahta en vaihda ja ne on nämä kaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti