19.11.2015

Akupunktiossa ja uusia hankintoja

Tänään oli Suzyn toinen hoitokerta akupunktion merkeissä. Edellisestä käynnistä koiralle oli selkeästi hyötyä, mutta koska useammalla käsittelyllä saadaan yleensä paras teho, niin mentiin tänään vielä uudestaan.

Suzy meni vastaanotolle todella mielellään, epäilen että sen täytyy oivaltaa käsittelystä saatava apu koska rauhoittuu - ollakseen Suzy - todella nopeasti ja antaa käsitellä itseään hienosti. Tänäänkin se itse asiassa lepäili makuulla suurimman osan hoitoa ja vaikka välillä vähän sattuikin, niin ei hermostunut. Lihapullia vähän nautittiin ja eläinlääkäristä toisena koiran pitelijänä on toki apua.


Selän tilanne oli tänään sangen hyvä. Oikea lapa oli jumissa, mikä ei ihme olekaan, onhan se vastapari vasemmalle takajalalle joka on Suzylla se heikoin lenkki. Kun eläin varoo jotain tiettyä kohtaa, se käyttää helposti toista jotain enemmän ja oireet saattavat tällaisissa tilanteissa näkyä vastakkaisessa raajassa - tämähän koskee sekä koiria että hevosia. Takajaloissa oli niin ikään jumeja ja niitä lähdettiin sitten hoitamaan.


Neuloja laitettiin tänään vähän joka puolelle; niitä oli koiran päässä, lavoissa, selässä ja sitten vielä niissä takajaloissa. Joitakin pahimpia jumikohtia eläinlääkäri aukaisi käsin. Hyvältä näyttää, uskoisin että meillä on taas huomenna villi koira!


Niin, tähän loppuun vielä vähän mainostusta joka sopiikin hyvin jatkoksi tähän selkäteemaan. Sorruin ostamaan molemmille koirille Back on track takit; Suzylle vähän paksumman ja Rexille verkko-mallisen ja nämä ostokseni saapuivat eilen postiin. Takkien kokojen arpominen tuotti pientä päänvaivaa; takithan piti ostaa tilaamalla, mutta taidettiin osua aika lähelle kuitenkin. Suzyn takki 55 cm on juuri sopiva, Rexin 67 senttinen taas tuntuu himppasen isolta. Voi tosin johtua materiaalistakin, verkko on melkoisen valuvaa. Ensimmäinen kokeilu suoritettiin välittömästi akupunktion jälkeen; Suzy köllöttelee tätä kirjoittaessani erittäin tyytyväisenä takki yllään. Jatkossa näitä käytetään treenien yhteydessä, pidemmillä matkoilla ja kaikissa tilanteissa joissa lihasjumien syntyminen on mahdollista. Koska niin terveitä koiria kun pyritäänkin tässä maassa kasvattamaan, niin tekevälle sattuu ja lihasjumeja on takuulla kaikilla harrastuskoirilla joskus. Kipeät koirat sitten puolestaan ovat jo oikeasti kipeitä, jokainen koiraihminenhän tietää että koiralle on lajityypillistä peittää kipunsa ja vaivansa viimeiseen saakka. Minun mielestäni akupunktio auttaa lihasjumeihin kaikkein parhaiten, mutta tietysti hyvä jos jumien syntymistä voidaan näiden takkien avulla ehkäistä. Nämähän on jossain vaiheessa todettu Ruotsissa dopingiksi, että ilmeisesti tehokin on todellinen :)

Kaikki postauksen kuvat ell Soile Sormunen  - kiitokset kuvista sekä myöskin Suzyn hoidosta!

2 kommenttia:

  1. BOT oli meilläkin ihan loistohankinta. Jatsi on ollut pitkään tosi hyvässä kunnossa ja takki on yksi syy siihen. Aluksi se jurputti vastaan, mutta ihan periaatteen vuoksi "kun ei ennenkään mitään riepuja ole tarvinnut päällään kantaa". Nykyään ei lähde pakenemaan pukeutumista, päinvastoin tulee tarjoamaan itseään takin sisälle ja nautiskelee sitten lämmöstä.

    VastaaPoista
  2. Suzy tosiaan tykkää takistaan vallan mahdottomasti. Rex sen sijaan näyttää tuumivan että pitikö tällainen riepu ostaa ja tämähän laitetaan päreiksi heti kun emännän silmä välttää... Olisi pitänyt sillekin vissiin ostaa sellainen vahvempaa materiaalia oleva, vaan kun arvelin että treenien jälkeen tuo verkkomalli olisi juuri passeli. Vaan jospa sekin tottuisi takkiaan pitämään :)

    VastaaPoista