8.12.2015

Koiravuosi 2015

Aika menee hirmuisen nopeasti ja huomaan että alkaa taas olemaan perinteisen vuosikatsauksen aika. Mitä mahtui koirien vuoteen 2015?

Tammikuu
Vuosi alkoi pakkasilla, kuten Suomessa yleensäkin. Treenattiin sekä maneesilla että ulkokentillä.

Pataluodon kentällä

Helmikuu
Rex kävi virallisissa terveystutkimuksissa joissa todettiin että luuston puolesta poika käy kaikkeen harrastamiseen.

Maaliskuu
Maalis-huhtikuun vaihteessa pidin viikon talviloman ja kauniista kevät-säistä saatiin nauttia jonkun verran. Kylläkin myös niistä vähemmän kauniista...

Rex lomailee <3

Huhtikuu
Talvilomani päätteeksi matkustimme tarpeeseen tulleelle pikku lomalle Vuokattiin, missä Suzy alkoi oireilemaan silmäänsä. Sen silmävammaa hoidettiinkin sitten oikein pitkän kaavan mukaan; siinä meni pääsiäinen, vappu ja hyvä ettei juhannuskin ennenkuin siitä selvittiin.
Huhtikuussa avattiin näyttelykausi, jonne tosin osallistuin itse vain turistin ja kuskin muodossa. Erittäin rentouttava ja mukava tapa osallistua näyttelyyn!

Toukokuu
Toukokuussa osallistuimme kahteen näyttelyyn; ESR Klubshow tapahtumaan sekä Varkauden KV näyttelyyn. Molemmissa Rex menestyi melko mukavasti.

Varkaudessa

Kesäkuu
Kesäkuussa koimme koko vuoden huippuhetken, kun osallistuimme SBY:n erikoisnäyttelyyn Tampereella. Tapahtumaan oli ilmoitettu 120 koiraa ja Rex valittiin koko näyttelyn kauneimmaksi urokseksi ja VSP:ksi. Ikimuistoinen kokemus jota arvostan yli kaiken tähänastisen ja jonka yli ei tulevaisuudessakaan mene ihan helposti mikään.  Ko. tapahtumassa Rex sai Suomen sertikiintiönsä täyteen. Kotimatkalla ajettiin vielä Riihimäen "kautta" missä Rex sijoittui PU2:ksi. Mahtava viikonloppu siis!

Erkkarin palkintosaalis, puhelinkuva

Suzyn silmää hoidettiin 2 viikon piilolinssihoidolla ja se saatiin monen mutkan kautta lopultakin paranemaan. Kesän huippuhetkiä sekin; vaikka Rexin tekemiset aktiivisesti harrastavana koirana usein nousevatkin paljon esiin, ei Suzy ole meille yhtään sen vähemmän tärkeä.

Pitkästä aikaa ilman kauluria!

Kesäkuussa osallistuin myös kouluratsastuskurssille, jonka jouduin jättämään kesken sairastuttuani ja jouduttuani sangen ikimuistoisesti tiputukseen koko juhannuksen ajaksi ja ylikin. Varsinainen A-luokan juhannus siis, josta toipumiseen fyysisesti meni paljon aikaa.

Heinäkuu
Heinäkuun lomailin työni puolesta ja tein kaikkea mukavaa harrastusten merkeissä; jäljestämässä hyvässä seurassa tuli käytyä paitsi Joensuun pelloilla ja maastoissa, myös Leppävirralla missä meidät otettiin todella ystävällisesti vastaan. Näyttelyrintamalla osallistuimme Hyvinkään ja Mikkelin näyttelyihin, ei mainittavaa menestystä niistä. Kesä oli harvinaisen kylmä joten mökkeilemään päästiin harmillisen vähän.

Jossain vaiheessa lämmintäkin?

Elokuu
Elokuussa osallistuimme paikallisiin elo-Karelia näyttelyihin. Italialaiselta tuomarilta Rex sai toisen CACIBinsa ja valittiin myös rotunsa VSP:ksi. Osallistuimme näyttelyyn myös toisena päivänä, ilman merkittävää menetystä. Pyörähdimme kera Leenan myös ison kehän kasvattajaryhmässä, kahden nopeasti briiffatun avustajan kanssa. Esitys ei näyttänyt videolta katsottuna ihan toivottomalta, vaikka ainakin allekirjoittaneen koira hieman ahtaassa tilassa lämpeni :)
SBY Klubsieger näyttely niinikään järjestettiin elokuussa; tällä kertaa Jyväskylän seudulla. Saksalainen tuomari antoi erinomaisen arvostelun, mutta taisi pitää koiraani hieman turhan pitkäkinttuisena rotunsa edustajana. Sen sijaan Rexin äiti sai tuomarin lähes polvilleen ihastuksesta, hienoa Essi!
Käytiin myös vilkaisemassa seuraavana päivänä järjestettyä boksereiden ZTP-testiä.

Syyskuu
Syyskuussa osallistuin paikallisen palveluskoirayhdistyksen kilpailuihin talkoiden merkeissä, zombieryhmässä pyörien. Suoritusten seuraaminen mahtavassa syyssäässä oli kerrassaan antoisaa ja herätti runsaasti ajatuksia siitä miten itse haluaisin kilpailuissa suorittaa sitten kun sen aika koittaa. Treenattiin tottiksia todella runsaasti ja saatiin runsaasti apua korvaamattomilta treenikavereiltamme.

Irlannissa matkailleelle isännälle otettu synttärikuva...

... ja pusu

Lokakuu
Lokakuu oli koirarintamalla sangen tapahtumarikas. Osallistuimme ESR järjestämälle leirille Lapualla Wanha Karhumäki nimisessä paikassa. Saavuimme paikalle perjantai-iltana melkoisen reipasotteisessa syysmyrskyssä jonka jälkeen pääsin ensimmäiseksi kuulemaan muiden leiriläisten minulle esittämän onnittelulaulun syntymäpäiväni kunniaksi. Olin mykistynyt! Lauantai-päivä vietettiin melko tiukasti treenaten ja sunnuntaina sitten koitti BH-kokeen vuoro, johon siis Rexin kanssa osallistuimme. Koe meni kuten sen pitikin mennä, eli hyväksytysti, ja tuloksena Rex saa kantaa kirjainyhdistelmää BH nimensä yhteydessä.
Osallistuin myös talkoolaisena paikallisen PK-yhdistyksen BH-kokeeseen, joka herätti runsaasti ajatuksia. Niistä voi lukea lisää tästä blogista lokakuun kohdalta.
Lokakuussa osallistuin myös ratsastusvalmennukseen, joka ei mennyt niinsanotusti ihan putkeen. Ensimmäisiä kertoja elämässäni olen tänä syksynä huomannut harkitsevani harrastuksen lopettamista, kun se ei nykymuodossaan tunnu oikein antavan tarpeeksi. Vaan eipä siitä luopuminen taida onnistua kuitenkaan... Samalla tiellä siis edelleen ja hyvä niin :)

Marraskuu
Marraskuussa Suzyn pitkään todella hyvänä ollut selkä alkoi aavistuksenomaisesti oireilemaan ja päädyin viemään koiraneitosen akupunktioon. Siitä oli todella apua, on hienoa kun koirillekin on nykyään vaihtoehtoja pelkkien kipulääkkeiden sijaan. Ostin myös Back on Track takit molemmille koirilleni, mitkä on todettu erittäin hyviksi hankinnoiksi.


Joulukuu
Ja niin ollaankin jo edetty joulukuuhun, joka koiramaisten tapahtumien osalta huipentui Helsinki KV näyttelyihin itsenäisyyspäivän viikonloppuna. Rex kruunasi 2-vuotiskautensa PU3-sijoitukseen ja CACIBiin.
 
Kun katselen vuotta taaksepäin, voin todeta että henkilökohtaisella tasolla tämä on ollut raskas ja surullinen vuosi, mihin koirat ovat tuoneet ilon ja valon pilkahduksia. Kuten myös ne ihanat ystävät jotka harrastuksen kanssani jakavat! Luojalle kiitos näistä nelijalkaisista, ilman niitä elämä voisi olla melko ankeaa. Kaikki tavoitteet mitä tälle vuodelle uskalsin asettaa on saavutettu ja hetki huilataan ennenkuin aletaan miettimään ensi vuotta. Tulkoon siitä onnellinen ja antoisa meille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti