15.3.2012

Keväinen torstai

Eilen oltiin ulkotreeneissä, tällä kertaa 6 koirakon voimin. Otin alkuverryttelyksi seuraamista sekä henkilöryhmää ja luokse päästävyyttä 2 ihmisen kanssa, sen jälkeen saatiin aate ottaa muutama temppu liikkuroituna. Liikkeiksi valitsin luoksetulon, hypyn, sekä liikkeestä seisomaan jäämisen. Hyppy ja liikkeestä seisomaan jäänti vielä jotenkin sujuivat, mutta herra auttakoon se luoksetulo... Idioottivarma liike ja mitä tekeekään koirani? No, odottaa kiltisti paikallaan kunnes liikkuri antaa käskyn "kutsu" ja sieltähän sitä sitten tullaan, iloisena ja täysillä jiihaa mamma, I'm coming! Voi hyvä isä sentään! Asiaan kuuluu että tätä ei tehty vain kertaalleen, vaan useaan kertaan ja veikkaan että joka yrityksellä naamani muuttui entistä punaisemmaksi. Kevään muotiväri, kiukun punainen... Tästä eteenpäin kiinnitetään enemmän huomiota tuohon liikkurin ohjauksessa työskentelyyn; pk-puolellahan ongelmaa ei ole mutta koska suunnitelmiini kuuluu myös toko-puolen kisat niin alkaa ihan pikkaisen haittamaan. Luojalle kiitos treenikavereista joiden kanssa tätäkin asiaa saa harjoitella niin paljon kuin tarvitaan!

Tänään ajelin töiden jälkeen - ex-tempore idean valtaamana - koiranruokatehtaalle; ostin jauhelihaa, kasvissosetta sekä pakolliset naudanlihatikku-herkut joita Suzy ei voi vastustaa (mainittakoon että Iitan herkkuja, sian- ja broilerinlihasta tehtyjä on vielä jäljellä edelliseltä ostoskerralta, todella riittoisia nämä tukkukoon pakkaukset). Suzyn ruokavalioon tulee nyt pieni muutos, sillä se kieltäytyy syömästä NEUta jota se on tähän asti syönyt puolikkaan päiväaterian verran. Asia tuli selväksi viimeistään eilen, kun ensin vedeltiin palkkapurkista ruoat pitkin auton takakonttia ja illalla sitten kieltäydyttiin syömästä kuivamuonaa jonka seassa NEUn jämät olivat. Tunnen koirani ja tiedän että se ei kranttua ruoasta; joko se on kipeä jostakin tahi sitten ruoassa on jotakin vikaa. Kokeilin pelkkää kuivamuonaa ja koira kävi käsiksi kuin sika limppuun, eli tästä voinee tehdä omat johtopäätöksensä. Pakasteesta kun on kysymys, niin kaikki lienee mahdollista. NEUn saanti on viime aikoina vaikeutunut ja nyt sitten tämä, joten kokeillaan lihaa, puuroa jne. jonkin aikaa.

Ostoskierroksen jälkeen kotiin, pikainen välipala ja vaatteiden vaihto ja ulos auringonpaisteeseen. Löydettiin Suzyn kanssa uusi maalaistie, joka ohittaa paikallisen maneesitallin ja jatkuu Lappeenrantaan vievän tien alta menevän alikulkusillan kautta. Suzy oli tohkeissaan uudesta reitistä sekä ulkona päivää paistattelevista hevosista, jotka vastasivat sen kiinnostukseen tyynellä tuijotuksella. Komensin koiraneidon välillä taakseni kävelemään, kun tuntui että vauhtia alkaa olemaan liiankin kanssa. Lenkin lopuksi käytiin vielä vähän pellolla jossa kelkkauria myöten kulku on sangen sujuvaa.

Iitan kanssa käytiin ihan mukavan pituinen lenkki myös, huomenna on sen vuoro päästä vielä pidemmälle kierrokselle sillä Suzylla on hieronta ja sen jälkeen loppuilta vapaata. Sunnuntaina on sen kanssa sitten maneesitreenit, joista ollaan suunniteltu kisamuotoisia. Ei varmasti mene ihan putkeen kaikki siellä, mutta harjoituksena erinomainen koska siitä näkee hyvin mitä asioita on harjoituksissa syytä tehostaa.

Tällaista tänne, lopuksi vielä kevätautinko-nautiskelukuva Iitasta:

Aah tätä elämisen nautintoa, tuumaa Iita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti