10.3.2012

Viikonlopun alkua

Tänä aamuna herätessämme havaitsimme että ulkona on satanut paljon lunta. Jotenkin sitä on jo ehtinyt orientoitua siihen että kevät on tullut, joten mitään mega-lumisateita ei oltaisi enää kaivattu. Mutta kaipa ne joskus sulaa...

Viikko mennä huiskahti tavanomaisen nopeasti, koirien kanssa tuli joka ilta tehtyä jotakin. Maanantaina piti olla Suzyn hieronta, mutta jouduimme hierojan esteen vuoksi siirtämään aikaa ja Suzy pääsi sitten lohdutukseksi kokeilemaan uutta koirapuistoa. Oli hänen mielestään ihan kiva, muttei mitenkään tajunnan räjäyttävän riemukas kokemus. Paljon enemmän ilahtui kun jatkoimme lenkkiä puiston ohi ja löysimme meille uuden, pitkin metsää risteilevän poluston. Siellä tulikin sitten tsaikkailtua ja jossain välissä ihmeteltyä että missäs suunnassa se koti olikaan. Tai minä ihmettelin, Suzy ehkä tiesi paremmin missä mennään. Tuon kanssa ei olla vielä kertaakaan metsään eksytty, aina on autolle löytänyt.

Keskiviikon treeneissä koira toimi ihan mukavasti. Tällä kertaa ei hypätty mutta tehtiin kaikki muut perusjutut + noutoharjoituksia lisäksi. Olen nyt alkanut yhdistelemään liikkeitä niin että ne tehdään ns. täydellisinä, siis lisätään perusasennot liikkeen loppuun ja muutenkin pyritään toimimaan sääntökirjojen mukaisesti - sääntökirjojen siksi että harjoitan koiraa sekä tokoon että pk-puolen tottikseen. Tekemistä riittää, mutta kivaa sellaista. Koira on motivoituneen oloinen ja tekee hommat ripeästi.

Iitan kanssa ollaan lähinnä lenkkeilty, kohta pitää lisätä mukaan näyttelyharjoitusta sillä parin viikon päästähän se olisi seuraava koitos. Olen nyt lisännyt Iitan ruokaan uudenlaista kasvis-seosta; valmista seosta johon lisään itse joitakin ainesosia. Koirille myytävät, valmiit kasvisseokset tuntuvat olevan pääosin kurkkua ja salaattia ja kun ne vielä sulatetaan niin tuntuvat olevan pääosin vettä. Kuitenkin niillä saa ruokaan lisää mahantäytettä eikä helposti painoa keräävä koira pääse niin lihomaan, vaikka saakin mahansa täyteen. Kesällä Iita sitten lisää ihan itse ruokavalioonsa marjat ja omenat, joita se käy pihalta keräämässä tai syö suoraan pensaasta. Olen jopa nähnyt sen hakevan itselleen raparperia suoraan penkistä :)

Eijan kanssa päädyimme paritreenien muodossa vuokraamaan koirakoulu Napakan hallia kevätkaudeksi, eli tunti viikossa huhtikuun alusta kesäkuun loppuun. Ei ole ihan ilmaista, mutta takaa hyvät harjoittelumahdollisuudet henkilöille joilla on tavoitteita. Kauhisteltuani hetken hintaa totesin että melkein saman verran olen helposti saanut tärvättyä ratsastusvalmennukseen parissa päivässä, joten kaikki on hyvin suhteellista. Ulkotreenejä jatketaan myös, mutta on mukava tietää että ainakin kerran viikossa pääsee varmasti treenaamaan, satoipahan taivaalta sitten vaikka pieniä vihreitä miehiä. Ja vielä hyvässä seurassa!

Huomenna olisi maneesitreenit, niitä on enää 3 kertaa ja sitten tämänkertainen vuokrasopimuksemme päättyy. Ensi talvena ihan takuulla uusiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti