22.2.2014

Hyvä viikko

Helmikuun viimeinen lauantai on meneillään, ulkona sataa lunta ja koirat riehuu kahdestaan pihamaalla. Allekirjoittanut yrittää herätä päiväunien jälkeisestä tokkurasta. On täysin käsittämätöntä kuinka paljon ihmiskeho tarvitsee unta, tuntuu lähestulkoon nololta tunnustaa että tänäänkin tuli vetäistyä 3 tunnin päiväunet, joita edelsi ihan reilut yöunet. Mutta kesää kohti mennään jo vauhdilla, jos tästä pikku hiljaa lähtisi uuteen nousuun?

Aamu oli kuitenkin sangen aktiivinen, treeneihin mentiin jo heti 10 jälkeen. Sitä ennen tuli treenattua jo pitkin viikkoa mikä näkyy molemmissa koirissa - ne on itse asiassa aika passeleita kapistuksia molemmat.

Rex edistyy ihan mukavasti. Kumpikin koirista sai treenikaveri Eijalta lahjaksi uudet ohjatun noudon kapulat - kiitos vielä kerran Eija! - ja noutohommelit on otettu mukaan ohjelmistoon. Ohjatun noudon kapula on muotonsa vuoksi koiralle helpompi nostaa ja ilmeisesti sitä on myös mukavampi pitää suussa samasta syystä. Rexin kanssa ollaan nyt tehty nostoharjoituksia hieman uudenlaisella tekniikalla; pilattuani aikoinaan Suzyn noudon tavalla josta koira otti aika tavalla nokkiinsa yritän nyt tämän kanssa toimia toisin. Lisäksi ohjelmistoon on nyt otettu jäävät liikkeet, joista ensimmäisenä ollaan harjoiteltu liikkeestä istumista. Kaikki liikkeet opetetan pienissä paloissa, joita sitten yhdistellään pikku hiljaa. On hauskaa huomata miten nopeasti koira oppii, vaikka lähtökohtaisesti tuntuu ettei se osaa vielä yhtään mitään. Mutta näin se menee, kun se osaa vähän ja niitä vähiä yhdistellään, niin kohta se osaa jo aika paljon. Rexillä on temperamentikas luonne, mutta kun sen saa motivoitua niin harjoittelee mielellään ja on onnistumisista yhtä mielissään kuin emäntänsä. Siitä myös huomaa miten koirakin innostuu uusista asioista. Ihanaa sen kanssa on harrastaa, hieno poika!

Suzy jatkaa kevättä hyväkuntoisena, tuntuu oikeasti melko uskomattomalta miten hyvässä kunnossa se on. Tänään Suzylla tosin oli vähän huono aamu, keekoili autohäkin reunalla odotellen lupaa tulla ulos ja pudota mätkähti maahan (oppiko mitään - todennäköisesti ei). Ei vissiin ihan niskoilleen tullut, mikä on hyvä asia. Suzyn piti myös hieman ärmennellä pentukoiralle joka tuli siihen tutustumaan juuri kun olin pukemassa sille takkia ylle; se saattaa hermostua tällaisesta jos sen pantaa kiristetään tai siitä pidetään muulla tavoin tiukasti kiinni. Onneksi pennun omistaja oli tilanteen tasalla eikä äänitehosteita kummempaa tapahtunut. Suzyn kanssa ollaan treenattu tokon liikkeitä ajatuksella että pysyisi kisakuntoisena jos sinne kisoihin vielä joskus päästäisiin. Samasta syystä ja homman mielekkyyden vuoksi opetan sille myös uusia asioita. Tuon ikäisen kanssa harrastaminen on äärimmäisen mukavaa, kun perusasioiden kanssa ei tarvitse enää taistella ja koiran tunnetilakin on oikeanlainen hetikohta autosta otettaessa. Suzyhan ei osaa kisaamista kaivata, sille on pääasia päästä tekemään kivoja juttuja. Joten tehdään, pidetään hauskaa ja jos luoja vielä suo...

Ensi viikolla treenataan taas viimeistään tiistaina, joka on myös paitsi Vipin myös Rexin syntymäpäivä. Rex täyttää vuoden eikä ole enää pentu vaan nuori mies. Mutta niistä synttäreistä lisää sitten tuonnempana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti