7.10.2012

Luonnetestin lumoissa

Aamulla 8 aikaan starttailin jo kohti Pärnävaaran koirakeskusta; olin luvannut olla apuna siellä järjestettävässä luonnetestissä. Testi itsessään oli kaksipäiväinen, mutta itse olin paikalla vain tänään.

Suzya vähän harmitti lähtöni, se näki että laitoin ylleni "ne vaatteet" ja oli kuulemma ollut pettynyt kun ei päässytkään mukaan. Se oli viettänyt päivää eteisen oven äärellä huokaillen ja odotellen. Voi sitä riemua kun lopulta palasin takaisin kotiin :) Äipän muru...

Päivä kokonaisuudessaan oli tosi mielenkiintoinen, hyvin erityyppisiä koiria ja tuloksia joka lähtöön. Paljon ajatuksia heräsi taas siitä mitä luonnetestillä haetaan ja miten eri tavalla koirat siihen suhtautuvat. Osa pitää hauskaa ja ottaa testistä kaiken irti, osa taas reagoi hyvinkin voimakkaasti ja paineistuu. Osa taas ei tee kumpaakaan näistä, suorittaa vain testin loppuun viileän tyylikkäästi. Loppupeleissä tuli tunne että jokainen koira yritti omalla tavallaan parhaansa huolimatta siitä millaiseksi lopputulos muodostui. Ja mielestäni jokaisen koiran omistaja voi olla omasta koirastaan ylpeä.

Mitä tulee loppupistemäärään, niin tämän päivän perusteella tuli taas tunne että ehkä siihen tuijotetaan hieman liikaa. Jokainen koira on läjä ominaisuuksia joista sillä hetkellä muodostuu jonkinlainen loppusaldo alkaen -300 pisteestä päätyen +300 pisteeseen. Se montako pistettä koira saa ei välttämättä kerro mitään siitä millainen se on. Voi esimerkiksi olla että vähän pisteitä saanut koira on maailman paras perheenjäsen, kiltti ja yhteiskuntakelpoinen koira. Ja toisaalta taas paljon pisteitä saanut koira voi olla sellainen jonka kanssa arki ei ehkä olekaan niin helppoa. Tai sitten ei :) Uskoisin että pisteiden sijaan kannattaisikin keskittyä testin eri osa-alueisiin ja siihen mitä ne erikseen ja yhdessä kertovat koirasta.

Testin jälkeen purettiin rataa ja otettiin vielä Hannan kanssa muutama kuva eräänlaista testin dokumentointia varten. Tuli varmasti muutama melko loistava otos jossa allekirjoittanut "edustaa" toppavaatteissaan :)
Palattuani kotiin olin ilmeisesti jonkinasteisen "raitisilma-myrkytyksen" vallassa ja nukuin useamman tunnin päiväunet. Pitkä päivä, mutta onnistunut ja ihana!

Tähän loppuun vielä jättionnittelut Suzyn kasvattaja Helenalle sekä Vuorman Yarkalle BH-kokeen suorittamisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti