25.12.2012

Ote Suzyn päiväkirjasta - Joulu 2012

Viime aikoina ollaan eletty jänniä aikoja. Ovat kovasti puhuneet miten joku nimeltään Joulu on jo ovella - ei kyllä ketään ole oven takana näkynyt vaikka monta kertaa olen käynyt tarkastamassa. Ovat sanoneet että minun pitää olla kilttinä että pukki tuo lahjoja, vaikka minähän olen aina kiltti.

Se Jouluhomma vissiin alkoi kun toivat sisälle sellaisen ison puun. Joulukuusi se kuulemma on, eikä siihen saa koskea. Meillä on ollut sellainen aiemminkin - yhtenä vuotena Iitan kanssa vähän sitä kokeiltiin ja nurinhan se meni. Paljon siitä irtosi palloja ja kaikenlaista kivaa, bileet oli täydessä vauhdissa kun mamma tuli töistä ja suuttui kamalasti.

Se puu
Sitten tähän liittyy sellainen iso lihapalanen jota kypsyteltiin uunissa pitkän aikaa. Luulin että siitä tulee minulle vähän isompi herkkupala ja kärsivällisesti odottelin, mutta toistaiseksi ei ole kuin pieniä maistiaisia irronnut. Mamma ja iskä kyllä syövät sitä koko ajan ja valittavat kauheaa ähkyään. Väliajalla ne syövät sitten suklaata. Se on kuulemma koirille myrkyllistä niin minulle sitä ei anneta.

Päivällä mamma ja iskä sitten lähtivät autolla jonnekin, ne ottivat mukaan kassin jossa oli kynttilöitä ja tulitikkuja - tiedän koska kävin tutkimassa sen kassin. Sanoivat käyvänsä haudoilla ja vievänsä kynttilöitä paitsi ihmisten haudoille, myös jokaiselle meidän koiralle omansa - Emmalle, Ofelialle, Almalle ja Iitalle. Siitä tulee kyllä aika monta kynttilää. Ilmeisesti ne kävivät jossain muuallakin, koska palatessaan ne taas ähkivät olevansa ihan täynnä.

Me käytiin sitten saunassa ja siitä minä tykkään kovasti. Sen jälkeen jostain ilmestyi aikamoinen kasa paketteja joita ne sitten alkoivat availemaan, minäkin sain muutaman paketin. Mamma vähän auttoi sellaisen tosi ison laatikon kanssa ja sieltä löytyi sellainen koiranpeti josta minä en yhtään tykännyt. Ruman värinen ja haisee pahalle. Mamma sanoi että se on reunallisena lämmin ja minun olisi siinä mukavampi nukkua lattian viileyden vuoksi. Minun mielestäni se sänky sopi vain yhteen tarkoitukseen ja sen näytinkin kun mamman mieliksi sitä petiä menin kokeilemaan. Ruoputin sitä vähän kynsilläni ja sitten pissasin siihen. Mammalla on kyllä nopeat refleksit, se karjaisi ja seuraavaksi huomasinkin olevani pihamaalla. Arvasin että asiasta vielä puhutaan jahka pääsen takaisin sisälle. On kuulemma täysin käsittämätöntä miten kaltaiseni aikuinen ja hyvin kasvatettu ja siisti koira pälä pälä kusee sisälle. No, minusta se sänky sopisi oikein hyvin sisävessaksi.

Ne muut paketit olivat kyllä oikein kivoja, siellä oli jotain herkkuja ja sitten jotakin leluja joista tykkään paljon. Tämä on toistaiseksi ollut mieluisin:

Tämä kana on kyllä tosi kiva...


... se vinkuu kun sitä puristelee!

Hyviä joulunpyhiä kaikille toivotellen!
Suzy <3

3 kommenttia:

 1. Suzy hei, meidänkin kuusi kaatui, mutta syy ei ollut minun eikä Hipan vaan naapurin Xandron ja Dixin. Ekaks ne joi kuusenjalan tyhjäksi ja sitten se olikin kevyt kaataa. Kivasti pomppi pallot pitkin lattiaa.
  t. Jatsi

  VastaaPoista
 2. Hei Jatsi! Arvaanko oikein että teilläkään ei mamma oikein innostunut noista kuusenkaato-bileistä? Meidän mamma on ihan ok mutta toisinaan sen huumorintaju vähän loppuu kesken. Silloin se muuttuu ihan punaiseksi ja alkaa toisinaan jopa huutamaan. On siinä sitten olemista!

  t: Suzy

  VastaaPoista
 3. Ihan vähän vaan oli käpynä mutta ei muuttunu punaseks. Reetta istui pöydän ääressä ja sai sen kuusen niskaansa, se kyllä ainakin meikätyttöä vähän nauratti :D

  t. Jatsi

  VastaaPoista