28.12.2012

Parhaat puolemme


Aloittaessani tätä blogia lupasin itselleni että teen näitä sivuja positiivisella asenteella. Vaikka koiramaailmassakin törmää usein asioihin jotka eivät ole kauhean mukavia, jotka ärsyttävät, raivostuttavat, harmittavat, surettavat, itkettävät ja toisinaan ihanpa suoraan sanottuna vit……. olen luvannut itselleni keskittyä koiraharrastuksen iloihin ja kirjoittaa enimmäkseen asioista joita itsestäni voisi jälkikäteen olla mukavaa lukea ja muistella.

Niin että kun se ääliö irtokoirineen tulee lenkillä vastaan – kas kun se koirahan on ihan kiltti ja tosi tottelevainen - ja se koira poikkeuksetta yrittää tulla omani iholle aiheuttaen sarjan vaaratilanteita, en kirjoita täällä kynä sauhuten ja antaen vinkkejä älypään tuntomerkeistä. Tai kun joku wannabe lainvartija tulee kertomaan minulle missä saan koirani kanssa liikkua ja haluaa varmuuden siitä että olen varmasti kerännyt koirani ulosteet. Tai kun kuulen miten joku on arvostellut minua tai koiraani ilkeästi selkäni takana. Tai kun kohtaan ihmisiä joilla ei pitäisi olla kuin korkeintaan lelukoira. Tai kun joku noin ylipäätään katsoo asiakseen arvostella, ylenkatsoa ja vähätellä tekemääsi työtä ja tapaasi elää ja olla. Esimerkkejä on miljoona. Saatan kiroilla asiaa, mutta en kirjoita sitä täällä. Toisinaan joudun suunnilleen istumaan omien käsieni päällä etten sitä tekisi.

Uusi vuosi lähestyy ja on taas aika aloittaa positiivisesti. Päätin aloittaa listaamalla koirani hyviä puolia. Niitä joiden tiedän olevan olemassa mutta jotka usein harrastuksen ja elämän tiimellyksessä tuppaavat jäämään hieman taka-alalle.

Jos aloitetaan työpuolen ominaisuuksista, niin Suzylla on kohtalaisen paljon taistelutahtoa eli sillä on hyvä moottori pitkäkestoiseenkin työskentelyyn. Se käyttää nenäänsä taitavasti. Se on vilkas, vahva ja tuulen nopea koira, jolta ei into tekemiseen lopu ihan heti kesken. Suzy sietää minulta uskomattoman paljon ja kestää asioiden toistamista loputtoman määrän. Se on utelias ja sillä on hyvä huumorintaju. Lisäksi se on todella kiltti koira.

Vaikka Suzysta löytyy riittävästi potkua moneen menoon, se on kasvanut koiraksi jonka kanssa arki on ongelmatonta. Arkea eletään suurin osa myös koiran elämästä, joten minusta tämä on huomionarvoinen asia. Suzy on iloinen, reipas ja aina valmiina lähtöön. Sen rakkaus ja luottamus ihmiseen on jotain käsittämättömän suurta. Se haluaa liikuttavuuteen asti olla lähelläni aina kun olen paikalla. Silti se osaa olla myös itsekseen tekemättä siitä minkäänlaista numeroa.

Suzy on persoonallisen kaunis ja sillä on maailman ihanimmat tummat silmät. Sillä on hyvin kauniit liikkeet. Se on todella suloinen ja äärimmäisen rakastettava. Se pussailee mielellään ja sen käpälät tuoksuu ihanalle! Sillä on hassuja tapoja jotka saavat minut usein nauramaan.

Suzy on todellakin maailman paras koira jota en vaihtaisi mihinkään muuhun koko maailmassa. Odotan innolla tulevaa vuotta sen kanssa!

Photo by Niina J.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti