5.1.2013

Elämäni aakkosin

Idean tähän postaukseen sain muutamasta muusta seuraamastani blogista, joissa sitä on sangen onnistuneesti toteutettu. Käydään siis läpi aakkoset ja jokaisesta kirjaimesta laitetaan jotain mieleen juolahtavaa, kenties sellaista jolla on jonkinlainen sija omassa elämässä. Helpotin tehtävää poistamalla ääkköset, mutta jos joku keksii niistä jotain muuta kuin åksennusta, ähinää ja örinää niin niitäkin saa toki käyttää. Tämän voi siis laittaa myös haasteeksi jollekin muulle bloggaamista harrastavalle, joten miten olisi Hanna?

Alma, bokserini jonka yölliset askeleet kuulin vielä kauan hänen poislähtönsä jälkeen. Pieni venäläisvahvistuksemme, jota rakkaudella muistelemme.

Vanha ja viisas Alma
Bokseri – rotu joka sopii kaikkeen menoon muttei kylläkään kaikille. Ja sitten tietysti tämä blogini, jonka ylläpitäminen on aika hauskaa. Myös muiden blogien lukeminen on melko koukuttavaa puuhaa.
C-vitamiinit? Voisivat olla tarpeen allekirjoittaneelle. Tästä tulee mieleen ikääntyminen, lihominen, rupsahtaminen – erittäin ajankohtainen aihe…
Dreams. Elämää ylläpitävä asia, aina pitää olla haaveita ja unelmia jotka kantavat eteenpäin. Tuo mieleen myös unen, jota itse tarvitsen paljon varsinkin näin talviaikaan. Päiväunet silloin tällöin on luxusta!
Emma, ensimmäinen bokserini. Koira jota ei oikein voi kuvailla muutamalla sanalla. Kuin ilotulite joka syttyi sekunnissa, räiskyi aikansa ja jätti jälkeensä erittäin värikkäät muistot.

Emmis mökkilaiturilla
Ford, autoni jonka syksyllä hankin. Näin lähestulkoon maalla kun asutaan, on autoja oltava kaksin kappalein. Melkoinen rahareikä, mutta ihan mukava sellainen.
Golf, isännän harrastus jonka hän viime kesänä aloitti. Vaikuttaa minun elämääni mm. siten että ruohonleikkurin terää on laskettava alemmaksi ennen nurmikon ajelua, jotta talon herra saa omaan pihaan otolliset harjoitus-olosuhteet. Samoin koiraani lainataan tämän tästä etsimään pusikkoon kadonnutta palloa.
Hevoset, koirien ohella rakas harrastukseni. Koko nuoruuteni ajan toivoin hartaasti omaa hevosta. Sittemmin realismi on mennyt haaveiden edelle eikä ajatus omasta hevosesta tunnu enää järkevältä. Siihen menisi nimittäin kaikki aika, rahat sekä harrastuksen muuttuessa pakkopullaksi myös iso osa innostuksesta. Huoleton on hevoseton - kannattaa siis miettiä mitä toivoo.
Iita, kaunis kodinvaihtajamme jonka saimme pitää ilonamme 3 vuotta. Tuli meille eräänlaisena ongelmatapauksena mutta osoittautui täydelliseksi helmeksi. Minulla oli suuret suunnitelmat vuodelle 2012, pahinta ei ollut se että jouduin luopumaan niistä vaan se että jouduimme luopumaan myös Iitasta. Luopuminen on hyvin raskasta, vaikka loppupeleissä elämässä joutuu luopumaan ihan kaikesta.

Vielä hetken saimme toivoa toipumistasi
Joulu ja jouluruoka, huokaus. Syö joulukuussa, itke puntarilla tammikuussa. Näinhän se menee. Olen ehdottomasti jouluihminen, taipumus lienee perua edesmenneeltä Äidiltäni joka rakasti Joulua ja teki siitä joka vuosi suuren juhlan.
Kesä! Ja koiranäyttelyt jonne mieli jo kovasti haikailee. Ja Koti jonka merkitystä tuskin tarvitsee perustella. Ensi kesänä ehkä myös oma kesämökki. Lisäksi vielä kirjat - luen niin paljon ja niin usein kuin ehdin!

Kesä ja anna MAKKARAA!!!
Lasagne. Ja pizza. Ja kebab. Ihan kaikki missä on rasvaa ja suolaa ja mikä taatusti lihottaa. Lempiruokiani siis, valitettavasti. Kirjain sopii mahtavasti myös alkuvuoden teemaan joka on laihdutuskuuri. Tai läski joka toivottavasti lähtee.
Miska. Karhukoiramme, joka oli läsnä koko lapsuuteni ja nuoruuteni ajan. Yleisilmeeltään jäyhä jököttäjä, joka kuitenkin taipui moneksi. Kesti mm. hieman aikaa edellä olevat ajatukseni agilitystä, joiden turvin taisin taata itselleni ikuisen kylähullun maineen :)
Neu – koiranruoka jota Suzy syö. Lama tekee tuloaan, Suomi nousuun - kaikki ostamaan kotimaista koiranruokaa!
Ofelia. Lupaava koiranalku jolla todettiin 2-vuotiaana kehityshäiriö sydämessään – niin harvinaista lajia että eläinlääkäri puhui siitä käänteisenä lottovoittona. Yksi suurimmista epäoikeudenmukaisuuden tunteista elämässäni, se että Ofelia ei saanut elää tervettä elämää. Elämässä ei saa kaikkea mitä haluaa, mutta silti voi nauttia siitä mitä saa. Ofelia oli elämäni koira!

Ofelia ja Alma mallin töissä. KK-Kuva
Piha. Vaikutti asiaan taloa ostaessamme – iso, aurinkoinen ja turvallinen piha meille ja koirillemme. Paikka jossa kesällä vietän hyvin paljon aikaa, joko tiukasti työn touhussa hikoillen tai leppoisasti lepäillen ja nauttien.
Q  Tämähän on se kapistus jota öiseen aikaan voimme suotuisissa olosuhteissa taivaalta ihastella.Taivaan merkeistä puheen ollen olen horoskooppimerkiltäni vaaka ja kuulemma erittäin tyypillinen sellainen. Hauskaa kyllä, myös mieheni on vaaka – seikka mikä tekee elämästä sangen mielenkiintoista ;)

Tasapainoillen läpi elämän
Rappid, ratsastuskoulututtavuus jolla vuosikausien ajan kahlasin erilaiset tunnit, valmennukset ja kurssit. Poni joka päivästä riippuen oli tahdikkaasti askeltava enkeli tai raivostuttava reikäpää. Eräänlainen viha-rakkaussuhde joka päättyessään jätti tyhjän tilan.
Poni ja hikinen ratsastaja. By Niina J.
Suzy, number one josta voit lukea kaiken haluamasi tästä blogista. Saunominen, jota rakastan. Salmiakki johon suolaisen ystävänä olen luonnollisesti hyvin mieltynyt. Sisu joka on mielestäni tarpeellinen ominaisuus paitsi ihmisessä, myös harrastuskoirassa.

Suzy nuorena - osui melkein kuvaan!
Treenit, elämäni suola jota kanssani ovat jakamassa maailman parhaat treenikaverit sekä tietysti ihana koirani. Terveys jota arvostan ja vaalin, koska se ei ole itsestäänselvyys. Työpaikka joka ottaa kolmanneksen arjestani, siitä ei sen enempää… Tipi, variksen poikanen jonka löysimme kuolemaisillaan. Hoidettiin kuntoon ja vapautettiin – lentää toivoakseni korkealla jossakin vielä tänäkin päivänä.
Urheilu. Harrastan jossain määrin ja pyrin harrastamaan jatkossa enemmänkin – näitä alkuvuoden suunnitelmia :)
Vesa, puolisoni.
Wikaostokset, tupla-v:llä koska niitä on paljon. Olen mestari ostamaan itselleni hameita tai housuja, joita en voikaan käyttää koska ne eivät sovi yhteen muiden vaatteideni kanssa. Kaapeistani löytyy myös runsaasti mattoja, verhoja jne. jotka eivät juuri nyt sovikaan tämänhetkiseen sisustukseen. Puhumattakaan kuntoiluvälineistä joille ihan varmasti on käyttöä ja paljon.
X = ex? Kaikki taaksejäänyt ja entinen elämä, joka kulkee mukanani muistojen helminauhana.
Ystävät. Olen hyvin onnekas, minulla on monta aivan ihanaa ystävää. Pelkään pahoin että olen toisinaan hyvinkin suorasanainen, eikä kanssani ehkä aina ole kovin helppo olla. Olen kiitollinen että siitä huolimatta on olemassa ihmisiä jotka läpi vuosien ovat minua kestäneet. Kiitos!
Ystävykset
Zamo’s, kennel josta Emman otimme. Siihen aikaan värivirheelliset bokserit jätettiin pääsääntöisesti rekisteröimättä, joten Emmakin on kennelliitolle olemassa vain x-rekisterin kautta. Nykyisin kaikki FCI:n alaisen rodun edustajat on rekisteröitävä, joten silläkin tapaa Emman aikakausi on ohi.

1 kommentti:

  1. Auts! Arvasin, mutta kiitos luottamuksesta :)
    Tähän pitää vallan paneutua ajan kanssa, joten ystävällisesti malttaa hän odottaa vastausta.

    VastaaPoista