15.4.2014

Eläinlääkärissä

Tänään aloitettiin aamu eläintohtori Kivuttomalla. Suzya harmitti aika tavalla kun ei saanut aamulla ruokaa, ihmetteli palveluiden puutetta ja asiaa melko kovaäänisesti kommentoikin. Lähti kuitenkin mielellään autoon eikä myöskään epäröinyt eläinlääkäriaseman ovella, kuten ei tämän rotuiset yleensäkään. Reippaasti vain sisälle!

Suzy tutkittiin päällisin puolin ja sangen hyväkuntoiseksi todettiin. Suussa on epulista eli ienten liikasvua, mutta sen osalta päädyttiin vielä seuraamaan tilannetta koska liikakasvua ei ole niin paljon että jäisi purressa hampaiden väliin tms. Jossain vaiheessa on varmasti poistettava, mutta asialla ei ole kiirettä. Sydänäänet kuunneltiin, täysin puhtaat. Selkää paineltiin ja refleksit tarkastettiin. Lopuksi Suzylta otettiin verikokeet ja sitten se pääsi autoon herkuttelemaan lihapullilla, sitä virallista aamupalaa odotellen.

Rexin vuoro seuraavaksi, sekin tutkittiin päällisin puolin. Virallisina kuunneltiin sydänäänet sekä tehtiin polvitutkimus; ei sivuääniä ja polvetkin 0/0 eli terveet. Lopuksi Rex sai vielä rabies-rokotteen ja sen jälkeen sekin pääsi autoon odottelemaan.

Tällä välin Suzyn verikokeiden tulokset olivat tulleet ja siltä osin uutiset eivät olleet pelkästään mukavia; maksa-arvot, tarkemmin ALT -niminen arvo on hieman koholla. Kyseisen arvon viiterajat ovat 10-100 ja Suzylla arvo oli 114, eli ei vielä mitenkään katastrofaalinen mutta kuitenkin asia joka vaatii seurantaa jatkossa. Päätettiin aloittaa Suzylle kuuri Samylin - nimistä ravintolisää, se on maksan toimintaa tukeva valmiste (sivumennen mainittuna kertakaikkiaan ihanan kallista, but she's worth it). Arvot tarkastetaan 3-4 viikon kuluttua ja mikäli kysymys ei ole mahdollisesta ohimenevästä ilmiöstä, niin mietitään sitten mitä asialle pitäisi tehdä. Suzy syö kipulääkettä joka saattaisi olla muutoksen takana, vaikkakin kyseinen lääke on yleensä erittäin hyvin siedetty eikä pitkässäkään käytössä - toisin kuin monet muut - yleensä aiheuta ongelmia. Mikäli kipulääke aiheuttaisi ongelmat, on ratkaisuna tietenkin lopettaa sen käyttäminen - tähän asti todella helppoa. Se jää sitten nähtäväksi millaisia muita ongelmia tulee jos tuohon päädytään.

Kaikki on kuitenkin tällä erää hyvin, ei mitään syytä murehtimiseen kummankaan koiran osalta. Illalla treeneihin moikkaamaan koirallisia ystäviämme, siitä tulee kivaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti