24.11.2011

Sateinen torstai

Sää on taas näyttänyt lähes kaikki puolensa. Alkuviikosta saatiin nauttia lumesta ja pikkupakkasesta, hetken tuntui oikein valoisalta. Tänään sitten vesisade on sulattanut kaiken lumen ja lämpötila on tätä kirjoittaessani yli +4 astetta. Aika hurjaa, kohta sentään jo joulukuu!

Käytiin tänään treenaamassa tokoa, onnistui kun joku tuolla yläkerrassa väänsi sadehanat kiinni 20 minuuttia ennen treenin alkamisajankohtaa. Eipä siinä sitten muuta kuin patukka taskuun ja koira autoon. Tuota Vuormannia ei tarvitse mukaan juuri houkutella, ilahduttavaa innokkuutta treenailuun ympäri vuoden.

Maa oli märkä ja monin paikoin lätäköiden peittämä, joten maahanmenoa emme harjoitelleet kuin kaukokäskyjen verran, nekin aika lähituntumassa. Lisäksi harjoiteltiin seuraamista, jättöliikkeistä seisomista, hyppyä, luoksetuloa – kaikki sujuivat aika mukavasti. Eija kävi vielä tekemässä Suzylle luoksepäästävyys harjoituksia, luoksepäästävyyshän ei ole ongelma ollenkaan vaan sen iloisesti häntää heiluttavan pepun pysyminen maassa. No, sekin sujui ihan ok.

Kyllä se alkaa mielessä poltella että keväällä pitäisi päästä jo vähän kilpailemaan. Luulen että tokon kisaaminen onnistuu PK-harrastuksen lomassa, ja bonuksena sillä saa koiraan mukavasti tarkkuutta. Osa porukasta tuntuu olevan sitä mieltä ettei tokoa ja pk-tottista saisi yhdistellä keskenään, njääh no enpä tiedä. Haittaako se jos koira oppii käskyjä ja mielellään vielä kuuntelee mitä niistä siltä pyydetään? Loppujen lopuksi ovat aika lailla samoja juttuja, hivenen eri järjestyksessä vain.

Ja sitten laittamaan iltapalaa ja hykertelemään kohta alkavaa Maajussille morsian –ohjelmaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti