21.4.2012

Viimeisimmät kuulumiset

Suzyn kuva Satu Sorsa

Torstaina ajeltiin Mutalaan harjoittelemaan näyttelyitä varten. Suzylla oli suunnilleen kaikki jalat ilmassa koko harjoituksen ajan, mutta saatiin kuitenkin tehtyä suunnilleen kaikki mitä piti ja lisäksi myös mitattua koira. Boksereita mitataan näyttelyissä äärimmäisen harvoin, mutta jos joskus kohdalle sattuu niin tietää ettei tuo ole siitä moksiskaan. Liikkeiden osalta tein havainnon joka ehkä samalla selittää miksi joskus on näyttelyissä ollut hieman ongelmallista - Suzy ei tykkää juosta asfaltilla. Kun käpälien alle osuu hiekkaa niin heti lähtee liikkeelle, ja menee letkeästi. Asfaltilla jöpöttää ja tuntuu ettei oikein liiku minnekään, saattaa peitsata tai laukata. Tätä asiaa pitää harjoitella, ja miettiä samalla miten siitä saisi koiralle mukavaa. Niitä näyttelyitä kun kuitenkin (valitettavasti) järjestetään siten että koirat joutuvat esiintymään asfalttipinnalla. Treenin lopuksi Satu näpsi muutaman kuvan, isot kiitokset niistä!

Eilen oltiin hallitreenissä, otettiin molemmille koirille kisatreeni eli suoritukset liikkuroituna. Aloitettiin ensin paikallamakuulla, missä meidän koira kunnostautui piipittämällä pienen aarian. Raivostuttava tapa, mutta onneksi päästiin palkkaamaan siitä kun oli hetken hiljaakin. Uskon että kun tuo halli tulee tutummaksi, niin tuosta tavasta päästään eroon. Hallissa oli eilen hajuja jotka selvästi vaivasivat molempia koiria. Suzy olikin sitten varsinaisessa suoritusvuorossa ensimmäisenä ja jos vertaa vaikka menoon 2 viikkoa sitten, niin huomattavaa parannusta kautta linjan. Vielä sellaista säätämistä suoruuden, tiiviyden jne. suhteen, vaan sitähän tämä on. Tokohan on pilkunnus.... näpeltäjien laji :) sanoa täräytti Eijakin siinä kesken treenin. Lopuksi Suzy sai mennä viuhtoa hallissa patukkansa kanssa, se on sille kaikista paras palkinto ja motivoi koiraa eniten. Liikkeiden välissä palkkasin makkaralla.

Vippi oli suoritusvuorossa Suzyn jälkeen ja teki kaikenkaikkiaan hyvän voittajaluokan suorituksen. Koira osaa liikkeet ja on valmis kisoihin. Tsemppiä Eija!

Tänään lähden katsomaan ryhmänäyttelyä Pyhäselkään, ihan mukavaa mennä ilman jännitystä oman osallistumisensa suhteen. Näyttelyn jälkeen sitten jotain kivaa omien koirien kanssa, siinä se päivä menee mukavasti. Seuraava treeni olisikin sitten jo huomenna, ulkokentällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti