11.8.2012

Kilpailutunnelmia

Aamulla huomattavan varhain ja erittäin huonosti nukkuneena pakkasin koirani autoon, ajelin hakemaan Eijaa ja Vippiä ja sitten yksissä tuumin suuntasimme auton keulan kohti Pieksämäkeä. Niille joilla ei vielä tiedossa ole jutun juoni, kerrottakoon että siellä järjestettiin tänään tokokisat jotka minulle ja Suzylle olivat ihan ihka ensimmäiset lajiaan.

Oma jännitykseni paini sarjassa megalomaninen, eikä tainnut Eijallakaan paljon vahvemmin mennä vaikka kisaajana onkin minua kokeneempi. Perille kuitenkin päästiin turvallisesti, ensin käytiin ilmoittautumassa ja sitten hakemaan koiria ulos. Suzy tuli häkistä sellaisella vauhdilla että hyvä kun ei karmit kaulaan jäänyt, ilmeisen reippaalla tuulella siis. Luoja auttakoon, mitähän tästä tulee olivat ajatukseni siinä vaiheessa.

Alokasluokka järjestettiin ennakkotiedoista poiketen ulkokentällä, mikä oli omiaan lisäämään omaa loputonta jännitystäni. Luokkamme alkoi luoksepäästävyydellä sekä paikallaan makuulla; koska koiria oli kilpailussa paljon järjestettiin tämä kolmessa erässä. Olimme Suzyn kanssa erässä 2. Kehään mennessämme meinasin kertakaikkiaan pyörtyä, se on uskomatonta miten aikuinen ihminen voi yhtä koiratapahtumaa jännittää. Kaikki meni kuitenkin hyvin, Suzy tosin sai luoksepäästävyydestä 9 pussattuaan tuomaria melko innokkaasti, onneksi huumorintajuinen tuomari kuittasi sen toteamalla että aikamoinen raketti tämä koirasi ja nauramalla päälle. Paikallaanolosta tuli täydet 10 - ei mitään ongelmaa mitä nyt emännällä happi meinasi loppua. Tuomari sanoi koiralleni numeroa näyttäessään että "emäntäsi ei muuten uskonut että pysyt paikallasi". No, omani tiedän mutta kun siellä kehässä voi joku muukin lähteä...

Lopputuloksen voin kertoa jo tässä; 156.5 pistettä eli 3.5 pistettä vaille ykköstulos. Suzy oli jo tekemässä ykkösen, kunnes viimeisessä liikkeessä eli hypyssä hokasi jo esteen päällä ollessaan vieressä olevan repun ja lähti sitä tutkimaan suurella mielenkiinnolla. Jouduin uusimaan pysäytyskäskyn ja siinä se meidän ykköstulos meni. Siis viimeistään siinä.

Pisteet jakautuivat liikkeissä seuraavasti:

Seuraaminen kytkettynä 8 - teki aika hyvin
Seuraaminen taluttimetta 7 - vähän valui
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 - koira teki täydellisesti, ohjaaja mokasi kääntymällä katsomaan menikö se maahan
Luoksetulo 7.5 - Suzyn bravuuri, lähti kuitenkin hieman liian lujaa mistä laskeutuminen ohjaajan eteen hivenen kärsi, muuten ok. Kehut saatiin kuitenkin luoksetulosta itsestään.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 - ei valittamista
Estehyppy 5 - tunnetut syyt ja seuraukset :) Pystyn ottamaan tämän huumorilla, eläväisen ja vilkkaan koirani tempauksina. 7 olisi riittänyt tästä ja sekin olisi ollut alle Suzyn osaamistason.

2-tulos nyt ei ihan sitä ole mitä halusin, mutta en voi sanoa että olisin tyytymätön, enkä varsinkaan koiraani joka teki kiltisti ja hienosti. Se ei mokannut kertaakaan esimerkiksi perusasennoissa, vaan teki ne aivan oikein joko pyynnöstä tai ilman tehtävästä riippuen.  Toko on herkkä laji jossa ei virheitä juuri saa tapahtua, lisäksi oma jännitykseni vaikeutti asioita tänään paljon. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin.

Eijan kanssa todettiin kotimatkalla että kumpikin onnistui tänään tekemään 2 tuloksen hyvin pienellä marginaalilla, treeniporukkamme kunniaa piti onneksi yllä Tanja joka Kikka-dobermanninsa kanssa sai avoimen luokan ykkösen. Onnea! Ja onnittelut vielä Eijallekin, voittajaluokassa kun kisaa niin eipä ollut huono!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti