21.11.2012

Syysmuotia

Treenikamoja pakatessa havaitsin taas jälleen kerran mikä määrä (koira)tavaraa meidän talosta löytyy. Osa täysin turhia, osa hyvinkin tarpeellisia ja jatkuvaan käyttöön ostettuja. Tähän postaukseen ajattelin laittaa muutaman ajatuksen koirien mantteleista eli takeista. Tästä tulee blogi-slangilla ilmaisten ns. erikoispostaus :)

Ennenvanhaan koirilla ei käytetty takkeja, ajatuskin taisi olla aika naurettava. Nykyisinhän eittämättä mitä suurimmassa määrin syyllistytään koirien paapomiseen, hemmotteluun sekä inhimillistämiseen - tunnen itsekin piston sydämessäni kun asiaa ajattelen. Sukulaismummot saa sekaisin kertomalla montako takkia meidän koiralta löytyy ja jos oikein haluaa repäistä niin kannattaa ehdottomasti mainita että meidän eläin se muuten käy hierojallakin, melkein 40 euron tuntihintaan. Pöyristyttävää?

Nykyiset koiraharrastajat ovat valveutuneita ja haluavat pitää koiristaan - arvokkaasta omaisuudestaan - hyvää huolta. Kun koiralla on lyhyt turkki ilman pohjavillaa, niin on sangen mahdollista että Suomen talvioloissa sille voi tulla joskus vähän vilu. Vaikkei tulisikaan, on koiralla myös lihakset jotka voivat mennä jumiin ja kipeytyä. Harrastuskoirat viettävät melko lailla runsaasti aikaa autossa matkalla treeneihin, treeneissä vuoroaan odotellen, kotimatkalla treeneistä. Treeneissä tehtävät harjoitukset voivat olla sellaisia joissa tulee repiviä, äkkinäisiä liikkeitä ja on hyvä jos koiran lihakset ovat jo aloitettaessa hieman lämpimät. Kukaan ei varmasti myöskään pidä tunteesta joka tunnetaan nimellä urheilun jälkeinen paleleminen? Lisäksi koiratkin valitettavasti omaavat selkävaivoja joiden ennaltaehkäisy tulee halvemmaksi kuin hoitaminen. Hyvinhoidettu ja hyvinvoiva koira on paras harrastuskoira! Tarpeeksi syitä ostaa takki omalle koiralle?

Meillähän on takkeja vähän joka lähtöön, ja kun koiria on pääsääntöisesti talossa aina se 2 kpl yhtäaikaa ollut, niin kaikkea löytyy tietysti tuplamäärät. Tässä jokunen Suzylla ahkerassa käytössä oleva takki:

Ensimmäisenä Hurtta-merkkinen sadetakki, ns. vanhaa mallia. Tottakai koirienkin vaatteista tulee uudet mallistot, jos nyt ei ihan joka vuosi niin ainakin melkein. Emmalle aikoinaan ostettu vihreä-keltainen (ei kuvaa) mantteli myös NÄYTTÄÄ vanhanaikaiselta että niin se vain muoti muuttuu koirillakin :)
Sadetakki on kätevä ns. välikausi-juttuna, toimii suojaten koiraa paitsi sateelta, myös kuralta sekä jossain määrin tuuleltakin. Takilla on hienon niminen väri: Siberia

Hurtta sadetakki

Sitten Hurtta lämpömantteli, jollainen meillä löytyy kuvan värisenä punaisena sekä ruskehtavana (tosi kätevästi p*skanvärinen niin ei lika näy, toim. huom.). Tässä on paksu vuori ja on lämmin, käytössä kovemmilla talvipakkasilla lenkeillä sekä automatkoilla. Tosi helppo pukea koiralle ja pysyy hyvin paikoillaan!

Hurtta lämpömantteli

Eniten käytössä meillä taitaa olla fleecetakki, jolla on komealta kalskahtava nimi, Weatherbeeta Golden Stripe. Takki on paksua ja tukevaa fleecentapaista, takuulla lämmin mutta kuitenkin vähän hengittävämpi kuin mantteli. Käytössä syys-talvi-kevätkaudella treeneissä, hieronnan jälkeen, autossa... Mahakappaletta tässä takissa ei ole, joten pääasiallisesti pitää selän lämpimänä. Kuvan koira ei ole Suzy :D

Fleecetakki

Kaikki kuvat on varastettu netistä ilman isompia omatunnontuskia :) Netissä muuten oli tosi kivannäköisiä uusia koirantakkeja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti