18.11.2012

Viikkokatsaus

Kokonainen viikko hurahti sellaisella vauhdilla että en oikein vieläkään ole kartalla mikä iski. Täysin tyrmistyttävä ajatus että huomenna on taas maanantai ja kaikki alkaa alusta. Toisaalta, joulu lähestyy ja sitä myöten pieni lomantapainenkin. Että ehkäpä se tästä?

Suzyn viikko oli mamman kiireiden takia vähemmän kiireinen, liikkumaan toki pääsi joka ikinen ilta ja vähän treenaamaankin. Isäntäkin heltyi sen jonkun kerran mukaansa ottamaan minun ollessani töissä ja siitäkös koira oli polleana. Ura bisneskoirana on ainakin taattu :)
Perjantaina otettiin hallissa ihan kunnon satsi, joka aloitettiin yhteisliikkeellä paikallamakuun merkeissä. Vippi teki hienosti ja Suzykin muuten mutta itkeä jollotteli homman kurjuutta, kun on syksy ja kylmä ja muutenkin harmittaa... Odoteltiin sen aikaa että oli hetken hiljaa ja sitten palkattiin & vapautettiin koirat. Tämän jälkeen sitten oli meidän alkuverryttelyn vuoro, Eija ja Vippi jäivät halliin katsomaan ja odottamaan omaa vuoroaan - tämä siis tarkoituksellisesti näin koirakon tulevan kisan vuoksi. Jotakin pientä siinä otettiin Suzyn kanssa ja sitten elukka autoon ja Vipin vuoro.

Vipin kanssa tehtiin kaikki voittajaluokan liikkeet ohjattuina, kisat ovat lähellä ja koira tekee sangen mallikkaasti. Vauhtia sille on tullut lisää huomattavasti, on todella mukavaa katsella kun se mennä viuhtoo hallissa lelun kanssa. Vipin harjoituksen jälkeen lähdin hakemaan omani takaisin ja verryteltiin siinä hetki odotellen että Vippi syö herkkupurkkinsa tyhjäksi (lahjonta ja kiristys auttaa koirankoulutuksessakin) ja Eija tulee sitten seurailemaan meidän harjoituksiamme.

Illan merkillepantavin asia tuleekin tässä: kun Eija tulee sisälle sanoin hakevani autosta lisää makupaloja ja käskin koirani paikkamakuuseen kehoittaen Eijaa "tekemään jotakin" jos se lähtee :D Mitä tapahtuikaan, no koira tyrmistyi hallista poistumistani niin että oli maannut kuin sfinksi paikoillaan hipihiljaa. Onko sille retaleelle harjoitukset käyneet liian helpoiksi ja yrittääkö se vain vinkumalla päästä niistä pois? En osaa sanoa mutta tämähän lupaa hyvää mahdollista avointa luokkaa ajatellen ja ehkäpä jatkossakin harjoituksia voi välillä muuttaa tällaisiksi. Koira sai tietysti hirmukehut ja iloiset leikit heti palatessani halliin ja kuultuani hyvät uutiset.

Muilta osin otettiinkin sitten vähän kaikkea; seuraamista, jäävät liikkeet, luoksetulo, hyppy. Jäävät liikkeet menivät nyt aika kivasti. Näiden perusjuttujen lisäksi otettiin eteenmenoa sekä lopussa myös ruutuun lähetystä, jossa toisessa harjoituksessa pysäytyksen jälkeen kävelin hieman lähemmäksi koiraa ja käskin sen maahan. Sinnehän tuo putosi, että eiköhän tätäkin voida alkaa jo harjoittelemaan. Makupala-alustalla saadaan koira tällä hetkellä ohjattua ruutuun oikeaan kohtaan, seiso käsky toimii tässä kohtaa aika hyvin ja koira yleensä jää paikoilleen odottamaan. Kun asiaa alkaa miettimään niin koko koirahan on varsinainen palapeli, pikku hiljaa asioita yhdistelemällä oppii kokonaisia tottelevaisuusliikkeitä. Toisinaan on muutama palanen vähän hukassa, mutta eiköhän siitä tekemällä selvitä.

Ajoittaisia ongelmia on koiralla edelleen syömisensä kanssa, lähinnä aamuisin jolloin vatsa on yön jäljiltä tyhjillään eikä se ilmeisesti tunnu oikein mukavalta. Täytyy vähän miettiä syitä ja seurauksia ja sitä miten tuon asian saisi kuntoon. Iltaisin koira on oikein hyvässä iskussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti