22.12.2013

Vuosi 2013

Kuluva vuosi alkaa olemaan loppusuoralla, joten alkaa olla vuosikatsauksen aika. Mitä kaikkea vuosi 2013 toi tullessaan?

Tammikuu

Kauan odotettu joulu muuttui ihanaksi muistoksi, kuten jouluilla on tapana tehdä. Vuoden vaihtuessa tein pitkän harkinnan jälkeen päätöksen että haluan itselleni urospennun kasvamaan ja ryhdyin toimeen asian suhteen. Suzyn kanssa treenasimme uskolla ja odotimme kesää innolla. Ostin autooni autohäkin, melkoisen hintava investointi mutta näin jälkikäteen ajatellen on kyllä ollut joka euron arvoinen.

Lahjattomat reenaa ;)
Helmikuu

Helmikuun 25. päivä Essin pennut syntyivät; 6 komeaa poikaa ja 3 kaunista tyttöä. Muuten koko kuukausi sujui tavanomaiseen tapaan; vuoden alku kovine pakkasineen on yleensä hiljaiseloa ja positiivisin seikka asiassa on lähinnä se että helmikuu on kuukausista kaikkein lyhyin. Suzy piristi elämäämme keksimällä kaikenlaista pientä jäynää

Toinen näistä? Kuva Krista Puhakka

Maaliskuu

Maaliskuussa yritin olla ajattelematta pentuasiaa liikaa, samalla kun tietysti ehtimiseen katselin kuvia ja mietin mikä pennuista tulisi olemaan meidän. Kävimme myös katsomassa pentuja niiden ollessa 3 viikkoa vanhoja ja kovasti ihastuimme kaikkeen näkemäämme. Odotusaika tuntui melko pitkältä, mutta oli ehdottomasti sen arvoista!

Tässä hän on, by Krista P.
Huhtikuu

Huhtikuussa haimme Rexin kotiin.Lunta oli vielä maassa pennun saapuessa, mutta ilmeisesti pennun nähtyään sekin suli ennätysvauhtia. Arkemme heräsi eloon pennun kanssa touhuamisen myötä, Suzy taisi olla ainoa joka vähän murjotti :)

"Ei kai sille vaan anneta minun lelujani..."

Toukokuu

Toukokuussa tuli täyteen vuosi Iitan kuolemasta. Muistamme ihastuttavaa koiraamme haikeudella ja suurella rakkaudella, samalla kun muistot meitä jo hymyilyttävät. Jälkikausi alkoi sekä metsä- että peltojäljen merkeissä. Rex kävi ensimmäisissä rokotuksissaan, painoa oli jo yli 10 kg. Suzy puolestaan kävi sterilisaatiossa, joka tehtiin Keski-Suomen eläinklinikalla tähystämällä. Toimenpide ja siitä paraneminen sujui ongelmitta, ainoa miinus oli perinteistä leikkausta kalliimpi hinta.


Kesäkuu

Kesän alkaessa teimme pitkäaikaisesta haaveestamme totta ja hankimme kesämökin. Mökki on sama joka on ennenkin ollut käytössämme, nyt siitä vain tuli meidän ikioma. Suzyn kevään aikana oirehtinut selkä äityi todella pahaksi; mm. selästä meni ilmeisesti hermo jumiin jonka seurauksena koira lopetti käyttämästä vasenta takajalkaansa ja jalan lihakset surkastuivat. Selkä kuvattiin ja ilmeni että 9 nikamaväliä on niin sanotusti sökönä. Suzy ontui, oli kipeä edestä, takaa & siitä välistä ja ajoittain äreä. Kun mietin kesää, niin päällimmäisin muistikuva on se huoli mitä rakkaan koiramme terveyden ja elämän puolesta koin. Olen hyvin kiitollinen niille ihmisille jotka meitä jaksoivat tukea ja valaa uskoa tulevaisuuteen. Laitoin blogini tauolle, koska en halunnut että siitä tulee negatiivisten asioiden vatvomispalsta. Silti, kesäkuuhun mahtui iloisiakin asioita mm. Boksereiden erikoisnäyttely. Ja se kesämökki :) Rex kävi tehosterokotuksessa, painoa yli 16 kg.Heinäkuu

Heinäkuussa tuli täyteen 3 vuotta äitini poislähdöstä. Näin joulun aikaan ikävöin äitiäni erityisesti, sillä hän oli mitä suurimmassa määrin jouluihminen ja tartutti sen kaikkiin tyttäriinsäkin :) Tunnelma ei enää koskaan ole ihan samanlainen, mutta yritämme parhaamme. Heinäkuussa  lomailtiin ja oltiin paljon mökillä ja sillä aikaa hiiret yrittivät vallata kotimme (eivät onnistuneet). Rex kävi rabies-rokotuksessa, painoa lähes 19 kg.

Elokuu

Elokuussa saatiin huokaista helpotuksesta Suzyn voinnin suhteen, akuuttivaihe lopultakin ohi ja koira voi lääkittynä elää sangen normaalia elämää. Spondyloosi on siitä kiitollinen sairaus, että kun luutumisvaihe loppuu kivut helpottavat. Suzyn selkä ei ole vielä ihan "valmis" ja ajoittain sillä voi olla huonompiakin päiviä. Onneksi kuitenkin enemmän niitä parempia, ja tätä kirjoittaessani Suzy voi oikein hyvin.
Elokuussa järjestettiin Joensuun KV-näyttelyt, sangen mielenkiintoisen tuomaroinnin merkeissä. Näyttelyä ajatellen parasta taisi olla se suklaakakku jonka saimme näyttelyyn osallistuvilta vierailtamme tuliaisiksi. Niin ja tietysti Rex pääsi leikkimään siskonsa kanssa, siinä missä Rexin mamma sai viettää laatuaikaa samanhenkisessä seurassa.

Unohtakaa jo se selkä! Minuahan ei pitele mikään!!

Syyskuu

Syyskuussa osallistuimme peltojälkileirille jossa kouluttajana oli Saila Kytömäki; ehdoton syksyn huipentuma ja mahtava päätös kesän opiskeluille. Saimme todeta olevamme oikealla tiellä; pojalla hyvät pohjatyöt alla ja poika itse todettiin hyvin maavainuiseksi ja määrätietoiseksi jäljestäjäksi joka todellakin tahtoo :) Jäljen ajamista jatkettiin lähes lumen tuloon saakka, mutta ei opeteltu enää uusia asioita - niitä jatketaan sitten ensi keväänä.

Lokakuu

Lokakuussa Rex osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä Lahdessa. Poika sai erinomaisen arvostelun ja palkittiin VSP-pentuna. Arvostelu löytyy saavutuksia -osiosta. Suzy sairastui mahatautiin heti näyttelyn jälkeen, mutta parani siitä onneksi ilman antibioottikuuria. Ensimmäiset pakkaset tulivat.  Hankin itselleni mainetta ja kunniaa a la blondie viemällä autoni renkaiden vaihtoon; renkaat muistin ottaa mukaan mutta pultit unohtuivat kotiin. Vietettiin ihana viikonloppu Kolilla Pielisen Peili nimisessä huvilassa.

Marraskuu

Marraskuussa palasin blogin kirjoittajaksi. Rex sairastui bakteeritulehdukseen joka meni antibioottikuurilla ohi. Talon herra käväisi Baltimoressa työmatkan merkeissä.

Joulukuu

Nyt sitten eletään jo joulukuuta, Messukeskuksen näyttelyssä on käyty ja joulu on jo hyvin lähellä. Kokonaisuutena vuosi ei ehkä ole ollut tapahtumarikkaimmasta päästä, mutta silti siihen mahtuu sekä hyviä että huonoja asioita - kuten elämään yleensä. Toivon blogini lukijoille, läheisilleni, ystävilleni ja tuttavilleni rauhallista ja ihanaa Joulua sekä parasta mahdollista onnea Uudelle Vuodelle 2014!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti