7.5.2015

Kesän kynnyksellä

Eilen oli taas Suzyn silmäkontrollin vuoro. Todettiin että silmä näyttää kaikinpuolin rauhallisemmalta ja koiran oireet ovat pysyneet nyt kurissa kipulääkityksen avulla - mutta haava on silmässä edelleen. Se on hieman lähtenyt paranemaan reunoilta ja on siten pienempi, mutta edelleen siellä. Asiaa tuumailtuamme sovimme eläinlääkärimme kanssa että seuraavaksi silmää katsoo silmäsairauksiin erikoistunut eläinlääkäri - sellainen on nimittäin tulossa seudullemme ja vieläpä ihan normaalin kontrollivälin rajoissa. Eläinlääkärimme ilmoitti haluavansa mahdollisuuksien mukaan olla mukana tutkimuksessa, mitä kovasti arvostan. Parempi se on nyt katsoa kuin katua, eikä vähiten siksi että olen viime aikoina nähnyt Suzyn hankaavan myös sitä tervettä silmäänsä. Näin ei voi jatkua. Toistaiseksi kuitenkin pärjätään, kipuja ei ole ja koira on muutenkin reipas (todellakin!) ja iloinen oma itsensä.

Rexin kanssa käytiin taas alkuviikosta kouluttajalla, saamassa edelleen vinkkejä pojan koulutukseen. Päätettiin ottaa nyt kuuri tunnetilan säätelyä ja päästää poika hetkeksi lomalle tottiskuvioiden hinkkaamisesta - se osaa kaiken mitä tässä vaiheessa tarvitsee. On hienoa saada apua kokeneelta ihmiseltä - tässä tapauksessa voidaan puhua kutakuinkin ammattilaisesta - joka sivullisena näkee syitä ja seurauksia tehokkaammin kuin itse kykenee. Sain taas sen ihanan tunteen kun koira on kuin viritetty jousi kädessäni, valmiina kaikkeen mitä vain keksin siltä pyytää. Siihen pyritään että sama tunne kestäisi jatkossa koko suorituksen ajan. Pojassa on kyllä ihan kaikki vaihteet mitä pk-harrastuksissa tarvitaan, ne on vain ehkä hieman eri järjestyksessä kuin esim. Suzylla. Eli taas jälleen kerran joudun kouluttamaan itseäni saadakseni koirastani ulos parhaan mahdollisen.Yli 20 vuotta jo ja jotkut asiat ei koskaan muutu...

Ensi viikolla startataan oma näyttelykausi, kohti eteläistä Suomea olisi tarkoitus lähteä ajelemaan. Näyttelyitä tulee nopeassa tahdissa 2 peräkkäin ja sitten hiljennytään hetkeksi odottelemaan SBY:n Erikoisnäyttelyä. Tänä kesänä ei niin mahdottoman montaa kiinnostavaa näyttelyä ole, mutta kyllä tässä jotakin on tarjolla jokaiselle kesäkuukaudelle kuitenkin. Viimeisen sertin metsästys siis julistettakoon alkaneeksi :) Kehissä nähdään!

Vappupäivänä, mies ja koirat. Ei vielä ihan kesä, mutta pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti