22.9.2012

BH Vuorman Zusie

Tänään sitä annettiin sitten palaa ja lähdettiin aamulla kohti Linnunlahden kenttää BH-koulutustunnus mielessä. Tuttuun tapaan edellinen yö tuli nukuttua ei-niin-kovin-hyvin ja mahassa oli tunne kuin se olisi vetäisty rusetille... Ei taida meikäläisen kisahermot olla ihan parhaasta päästä.

Kentällä katseltiin ensin paperit läpi sekä tarkastettiin koirat. Tämän jälkeen suoritusnumeron arvontaan, missä saimme numeron 3 joka sattuu olemaan onnennumeroni. Eihän sitä pitäisi olla taikauskoinen, mutta tunne oli todellakin ihan erilainen kuin tokokisoissa elokuussa, missä sain numeron 13.

Saatuamme numerot katsoimme ensin hetken ensimmäisen parin suoritusta ja sitten lähdimme parimme kanssa hakemaan koiria. Pariksemme saimme saksanpaimenkoiranartun, oikein mukavan oloinen koira. Mentiin koiriemme kanssa curling-hallin takana olevalle parkkialueelle ja totutettiin niitä hieman toisiinsa. Suorituksen lähestyessä leikitin Suzya vielä pallon kanssa, että sain sen vähän terävämmäksi.

Meidän kaavio sujui ihan mukavasti, tuomarin sanoin kokonaisuutena hyvä suoritus. Ensimmäisellä pitkällä linjalla koira vähän haisteli maata ja ihmetteli, mutta täyskäännöksen jälkeen tunsin kuinka se lähti tekemään töitä. Henkilöryhmät menivät hienosti, samoin irtiseuraaminen meni paljon odotuksia paremmin. En ole koskaan seuruuttanut Suzya noin pitkää matkaa palkitsematta sitä välillä ja pelkäsin että sen vire alkaa laskemaan. Huoli oli kuitenkin turha, sillä koiran moottori pörisi väsymättä; näpsi jopa jossain välissä hieman kättäni että missäs se palkka viipyy. Jäävät liikkeet sujuivat kohtalaisesti, vino asento istumisessa hieman häiritsi mutta muuten aika ok. Paikallaanolossa Suzya taisi hieman harmittaa kylmä maa (kauhistuin aamulla kun katsoin lämpömittaria - 0 astetta!) ja loppuvaiheessa se kampesikin sieltä istumaan. Perhana! Koiraa ei kuitenkaan sääntöjen mukaan hylätä jos se pysyy alueella, siitä tulee vain pistevähennyksiä.

Kaupunkiosio sujui meidän osalta rauhallisesti, tuomarin sanoin ongelmaton täysin hallinnassa oleva koira. Ei mitään huomauttamista tässä kohtaa.

Ajeltiin vielä takaisin Linnunlahdelle hakemaan papereita ja juomaan kahvia, sitten kotia kohti. Nyt sitten huilaillaan loppuilta ja nautiskellaan vähän herkkuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti