23.9.2012

MH -luonnekuvaus

Tänään jatkettiin toiminnallista viikonloppua käväisemällä MH-luonnekuvauksessa. Mietin etukäteen mahtaako tässä tulla liikaakin suoritusta yhden viikonlopun sisälle, mutta mietittyäni asiaa ja keskusteltuani viisaampien kanssa tulin lopputulokseen että näin päin onnistuu, ensin BH ja sitten MH. Toisinpäin en olisi edes yrittänyt.

Ja onnistuihan se - ollen paikoitellen jopa todella hauskaa! Suzy suoritti testin loppuun asti, koitan jaksaa myöhemmin kirjoittaa arvostelun tähän blogiin. Noin lyhykäisyydessään kuvauksessa muotoutui mielikuva koirasta joka on sosiaalinen, iloinen, ihmisistä kiinnostunut ja niiden suhteen hyvin luottavainen. Utelias ja tarkkaavainen, paikoitellen jopa rauhallinen ja mietiskeleväinen tapaus (hehheh). Ei omaa minkäännäköistä aggressiota mitään eikä ketään kohtaan, eikä myöskään tämän päivän perusteella puolustushalua. Tärkeintä itselleni oli kuulla että vaikka koira säikähtää ja osoittaa pelkoa niissä kohdissa joissa sitä pelotellaan tarkoituksella, se toipuu nopeasti. Eli hermot kestävät paineistamisen.

Täytyy muistaa että luonnetestit eivät koskaan kuvaa sitä miten koira käyttäytyy normaalielämässä, ne kuvaavat sen käyttäytymistä keinotekoisissa ääriolosuhteissa, tilanteessa jossa koiraa paineistetaan kaikin keinoin. Suzyhan ei kotioloissa ole mikään lapanen, puolustaa kyllä esim. kotiamme jos tarve vaatii. Hyvin kiltti se kyllä on ja sellaisena meille erittäin rakas. Mitä tulee siihen meidän ensimmäiseen luonnetestiin, niin näyttää ilmeiseltä että koira oli silloin yksinkertaisesti liian nuori testattavaksi.

Ja nyt sitten oikeasti huilataan jonkin aikaa :D Suzy herkuttelee parasta aikaa pizzan reunoilla - ne on kutakuinkin parasta mitä se tietää. Neiti saa pelkkää hemmottelua osakseen loppuviikonlopun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti