2.9.2012

Limingan näyttelyterveiset

Taas ollaan palattu reissusta joka saakin hetkeen olla viimeinen - nyt huilataan välillä kotimaisemissa.

Lauantaina kuitenkin suuntasimme koko perheen voimin kohti Vuokattia jossa vietimme eräänlaista hemmottelulomaa ihan keskenämme. Katinkulta on todella miellyttävä paikka pieneen irtiottoon; saa olla rauhassa jos haluaa mutta myös monenlaista ajanvietettä löytyy niitä kaipaaville. Me vuokrattiin sellainen paritalon puolikas ja vietettiin rauhallinen perheilta herkutellen ja saunoen.

Tänä aamuna sitten lähdettiin ajelemaan kohti Oulua jonka läheisyydessä Liminka sijaitsee - vähän samalla tavalla kuin oma kotipaikkamme Reijola Joensuun kupeessa. Keli näytti ensin optimaaliselta mutta mitä lähemmäksi näyttelypaikkaa pääsimme, sitä selvemmäksi tuli ettei kastumatta selvitä päivän harrasteista. Vettä tuli ihan kunnolla ja sellaisessa inhottavan kastelevassa muodossa. Ennen Liminkaa pitikin käväistä huoltoasemalla päivittämässä asusteitaan lämpimämpään ja vedenpitävämpään suuntaan. Suzykin sai sadeloimen päälleen kun sellainen sattui mukana olemaan.

Näyttely meni aika mukavasti, tuomarina tällä kertaa Tino Pehar Kroatiasta. Mielestäni hyvin miellyttävä tuomari joka perehtyi jokaiseen koiraan tarkasti mutta kuitenkin mukavan ripeästi. Juoksutti monta kierrosta ja näytti arvostavan hyviä liikkeitä. Suzyn pään - joka viime aikoina on saanut hyvinkin erilaisia "musta tuntuu" arvioita - tämä tuomari mittasi sormin eri puolilta ja (kappas vaan) totesi mittasuhteet oikeanlaisiksi. Kun koiralla on tumma pää niin siitä tulee eräänlainen optinen harha, ja kovin monet valkeita merkkejä arvostavat tuomarit tyytyvät vain toteamaan "saisi olla parempi". Vaikka itse asiassa tällä on aika hyvä pää verraten moneen muuhun.

Laadusta Suzy sai tänään ERIn ja lisäksi SA:n kun paikalle saapui saman luokan koirakko jonka piti olla arvosteltavana ennen meitä. Näyttelysääntöjen mukaan arvostelusta myöhästynyt koira saa laatuarvostelun muttei oikeutta osallistua kilpailuluokkaan. Koira kuitenkin sijoittui Suzyn edelle sekä kilpailuluokassa että paras narttu luokassa - minkä sille toki suon. Ainoastaan ihmettelen miksi sinne näyttelypaikalle aina itse menee niin orjallisesti varmasti ajoissa? Suzy oli lopulta PN2 ja sai VA-SERTin.

Arvostelu tulee tässä:
"4 years old. Good proportions.Feminine head & expression. Enough strong (?). Could have better placed neck. Good topline. Good tailset. Good angulation & movement. A little narrow in front. Full of temperament."

Ihan tyytyväisiä olemme viikonloppuumme. Sokerina pohjalla siskoni noutaja "Simba" (Koirantähden Tutti Frutti) tekaisi tänään toisen VOI1 jäljellä - enää yksi ja sitten se on valio. Jättionnittelut ja halaukset sinne Vaajakosken suuntaan!

Ai niin, loppureissu melkein jäi kertomatta... Siis päätettiin jostain ihmeen syystä ajella eri reittiä kotiin kuin normaalisti. Kajaanin sijaan sivusimme Iisalmea ja Kuopiota - piti olla lyhempi ajomatka vaan eipä siltä kaikkine hidasteineen ja kameroineen tuntunut. Ilmeisesti elokuinen näyttelymaratoni Kuopion suuntaan ei vielä allekirjoittanutta asiasta vakuuttanut? Seuraavan kerran tämän jo muistamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti