8.1.2012

Draaman alkeita harjoittelemassa

Suzy on tällä erää juoksujensa vuoksi hallikiellossa, joten päätin aloittaa hallikauden Iitan kanssa. Iita on menossa Kajaanin näyttelyyn, joten ajattelin pienen harjoittelun tekevän sille oikein hyvää - sisänäyttelyssähän se ei koskaan vielä ole ollut ja harjoitushallimme muistuttaa puitteiltaan hieman Kajaanin hallia (joskin on ihan himppasen pienempi).

No, mentiin siis sinne treenipaikalle ja kuinkas kävikään, ystäväni siinä odotti mäyräkoira-uroksensa kanssa automme vieressä ja ennen kuin sain edes auton takaluukkua kunnolla auki, ampaisi rakas bokserini suoraan mäyrinkäisen luo. Se ei ehkä ollut pahoin aikein liikkeellä, mutta mäyräkoirahan ei ilahtunut lentävän lihapullamme lähestymisestä, ja koska se nyt sattuu olemaan rotua jonka ei kuulu väistää edes purevaa kettua ahtaassa luolassa, niin ei se väistänyt Iitaakaan. Niin että se on sitten meitin bokseri jolla on yläluomessa vekki tällä erää. Ja syyllistähän voin ihailla peilistä any time...

Hyvä luoja että sitä voi tuntea itsensä typeräksi. Ensimmäisiä asioita joita koirilleni opetan on se että autosta ei koskaan, ikinä eikä missään olosuhteissa tulla pois ilman lupaa. Paheksun suuresti ihmisiä jotka toistuvasti antavat koiriensa olla irti missä sattuu niin että koirat pääsevät häiritsemään muita kulkijoita. Mutta niinhän se on että nämä ovat eläimiä, eikä täydellistä eläintä taida olla siinä missä ihmistäkään.

Treenit alkoivat siis hivenen vääränlaisissa tunnelmissa, olisin suoraan sanottuna voinut vaikka luututa koirallani lattiat siinä mielentilassa. Ihmeesti siinä saatiin kuitenkin jonkinlainen harjoitus aikaiseksi ja koira toimi ihan kohtuullisesti. Lopuksi käytiin suolla käppäilemässä ystäväni ja sen mäyräkoiran kanssa, Iita olisi mielellään tehnyt tuttavuutta mutta jostain syystä mäykky ei asiasta oikein innostunut. No, ehkä vielä joskus.

Joskus vielä hankin itselleni sen pienen koiran. Sellaisen jonka voi tunkea vaikka taskuunsa ja poistua coolisti paikalta tilanteen vaatiessa. Odotellessa taitaakin ensi viikon ohjelma olla muotoutumassa: pitää opettaa yksi eläin pysymään autossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti