26.2.2012

Sunnuntain koirailut

Tänään käytiin maneesilla vetäisemässä pikatreenit, pikaiset siksi että ensinnäkin koira toimi kivasti ja toisekseen maneesille alkoi jo tulemaan porukkaa sen verran että annettiin tilaa muillekin. Kotimatkalla mietin miksi sinne maneesille ylipäätään pitää aina allekirjoittaneen paukaista etuajassa, aikaa on 2 tuntia joka sunnuntai joten myöhemminkin ehtisi. No, nyt kun kirjoitin tämän tähän niin ehkä ensi sunnuntaina sen jo muistan.

Treenailtiin Suzyn kanssa ihan perusjuttuja; seuraamista, jääviä liikkeitä, luoksetuloa. Lelupalkka oli seuraamisissa ja makupaloja muissa liikkeissä kannustimina - toimii, vauhtia juuri sopivasti. Kiinnitin tänään erityisesti huomiota maahanmenoon, sillä Suzyllä on viime aikoina lipsahtanut helposti asento hieman vinoksi, tai ainakin mielellään heilauttaa kankkunsa rennosti sivulle hetken makoiltuaan. Harjoiteltiin ihan perusasennon kautta maahan menemistä ja siitä käskystä ylös nousemista, alkoi hieman huvittaa kun huomasin että elukkahan kyllä osaa mennä ihan suorasti ja oikein, muttei välttämättä sitä tee jos en asiaan kiinnitä huomiota. Välillä Suzyn huomio kiinnittyi lähellämme ruutuun menoa harjoittelevaan bordercollieen, ei voi omaansa moittia sillä kyseinen koirahan oli sangen komea ilmestys hienoine suorituksineen (toivottavasti Suzy oppi jotain katsomalla, hehheh). Pienellä nyppäisyllä sain neitosen huomion palautettua. Kontakti pysyy melko hyvänä nyt, kun vain muistaa palkitakin sitä koiraa välillä.

Koirat ovat parasta aikaa pihalla, nyt alkaa ulkoilu taas maittaa kun kevätaurinko hemmottelee meitä paisteellaan. Lenkkeilykin on superihanaa tähän aikaan vuodesta.Tänään ei enää tehdä muuta kuin huilataan, huomenna sitten Suzyn hieronnan vuoro ja sille lepopäivä. Iitan kanssa sitten keksitään jotakin, ettei mene ihan makoiluksi koko homma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti