9.2.2012

Talvi-illan hämärissä

Viikko lähenee loppuaan ja täytyy tunnustaa että ajatus viikonlopusta tuntuu aivan ihanalta juuri nyt. Jostain syystä tähän vuodenaikaan on aina hirveän väsymyksen kourissa, vaikka sinällään kohti kevättä mennäänkin ja valon määrä lisääntyy. Tämä talvi vain on niin mahdottoman pitkä. Ja pimeä. Ja kylmä!

No, koirien kanssa viikko on soljahtanut melko mukavasti. Sää on armahtanut sen verran että ollaan päästy lenkkeilemään ihan mukavasti. Koska treenaamiset ovat jääneet vähälle olen treenannut lenkkien aikana mitä olen pystynyt, ihan perusjuttuja siis. Tänään lenkillä tuli vastaan koira jolla näytti olevan hienoisia vaikeuksia ohituksien suhteen, asianlaita oli helppo havaita taluttajansa elkeistä jo noin 50 metriä ennen kohtaamista. Päästyään kohdalle koira kilahti totaalisesti omistajan tehdessä melko turhia yrityksiä rauhoitella sitä. Neiti Vuormannihan innostui - lopultakin kunnon virikettä päivään - ja pörhisteli itseään ilmeisen valmiina kunnon pöllytykseen. Tein kuten aina teen eli komensin omani yksinkertaisesti kävelemään mukanani eteenpäin, noihin juttuhin ei meillä lähdetä ollenkaan. Suzyn mielestä olin ilmeisesti hieman tyhmä, hän kun ehti jo syttyä haasteeseen, mutta taipui kuitenkin tahtooni. Meni kyllä hetki asiaa tuumaillessa, ei varmasti ole helppoa tuollaisen koiran kanssa. Kiitollinen tässä saa olla että oman elukkansa kanssa kulkeminen onnistuu ilman että tarvitsee olla kaiken aikaa varuillaan. Asiassa toki auttaa koiran peruskiltti luonne ja se että hän on kokonsa puolesta hallittavissa silloin kun tarve vaatii. Koirahan se on tuokin, ei mikään lapanen.

Iitan kanssa käytiin metsäisemmällä reitillä ja saatiin olla ihan rauhassa. No, naapurin kissa kylläkin oli vastassa kotiin palatessamme, mutta hetken tuumailtuaan päätti pötkiä kiireellä kotiinsa. Iitahan pitää kissoista kovasti, sen saa iltapissallekin houkuteltua käyttämällä sanaa iltakissalle. Pieni ero, mutta mikä vaikutus lähtöhalukkuuteen!

Talon isäntä on palannut Ruotsin matkaltaan, ja tuonut tullessaan isot kasat tuliaiskarkkeja. Käyn itseni kanssa taistelua Dumle-pussin avaamisesta. Pianhan se Idols alkaa (nimimerkillä täysin koukussa), siinähän ne maistuisivat varmasti mukavilta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti